Τι ακριβώς είναι το τσάι matcha, τι σου προσφέρει και πού ήπια το καλύτερο στην Ελλάδα

Να γιατί το τσάι matcha είναι η λέξη της δεκαετίας και αυτό που θα πίνουμε όλοι τα επόμενα χρόνια!

31.01.2018

εχεις διαβασει

Τι ακριβώς είναι το τσάι matcha, τι σου προσφέρει και πού ήπια το καλύτερο στην Ελλάδα

Η διασημότητά του τσαγιού matcha έχει περάσει από όλα τα στάδια. 

Έγινε πρώτα αγαπημένο των celebrities, κατόπιν το hashtag #matcha ξεπέρασε τα 3.000.000 posts στο instagram και τώρα έχει ήδη μπει στο μενού κάθε αμερικανικού coffee shop που θέλει να είναι updated.

H Eυρώπη, όπως πάντα, περίμενε να επιβεβαιώσουν οι έρευνες τις ευεργετικές ιδιότητές του για να αγκαλιάσει την τάση, και πλέον όχι μόνο το βρίσκουμε στην Ελλάδα, αλλά ήδη μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε την καλή ποιότητα. Και στο matcha, η ποιότητα μετράει.

Τι ακριβώς είναι το τσάι matcha, τι σου προσφέρει και πού ήπια το καλύτερο στην Ελλάδα

Τι είναι όμως ακριβώς το τσάι matcha;

Η λέξη “Matcha” κυριολεκτικά σημαίνει τσάι σε σκόνη.

Σε αντίθεση με τα τσάγια και αφεψήματα που καταναλώναμε ως τώρα, η σκόνη matcha είναι ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού (ποικιλίας tencha) αλεσμένα σε σκόνη.

Καταναλώνοντας ολόκληρο το φύλλο, και όχι μόνο το εκχύλισμά του, προσλαμβάνουμε 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές τη θρεπτική του αξία.

Ναι, 12 φορές τη θρεπτική αξία του πράσινου τσαγιού!

Μάλιστα, έχει τόσα πολλά και σημαντικά για τον οργανισμό οφέλη, που κατατάσσεται εν τέλει στην ειδική κατηγορία των “φαρμακοτροφίμων”.

Τι ακριβώς είναι το τσάι matcha, τι σου προσφέρει και πού ήπια το καλύτερο στην Ελλάδα

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού matcha

  • Είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών, περιέχοντας υψηλότερη ποσότητα από οποιαδήποτε άλλη υπερτροφή.
  • Προσφέρει ήρεμη ενέργεια που διαρκεί ώρες – μία κατάσταση που ονομάζεται zenergy και οφείλεται στην αναλογία της καφεΐνης με την L-θειανίνη, ένα αμινοξύ που προωθεί τη χαλάρωση.
  • Βοηθάει στη φυσική αποτοξίνωση του σώματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη.
  • Αυξάνει τη θερμογένεση του οργανισμού, βοηθώντας έτσι το μεταβολισμό.
  • Πλούσιο σε κατεχίνες και επιγαλοκατεχίνες (140 φορές από την ποσότητα που περιέχεται στο απλό τσάι), ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Τι ακριβώς είναι το τσάι matcha, τι σου προσφέρει και πού ήπια το καλύτερο στην Ελλάδα

Μερικά μαθήματα για να αναγνωρίσεις την κορυφαία ποιότητα matcha

Αυτό είναι το #1 πράγμα που πρέπει να ξέρεις για το τσάι μάτσα – ακριβώς επειδή πίνεις τα φύλλα σε σκόνη, έχει υπέρτατη σημασία η ποιότητά του. Να τι χρειάζεται να ξέρεις πριν επιλέξεις:

  1. Το χρώμα Η απόχρωση μίας καλής σκόνης μάτσα τσαγιού είναι ανοιχτό πράσινο. Αν δες πολύ σκούρο χρώμα ή σχεδόν κίτρινο, δεν είναι μάτσα ή σίγουρα δεν είναι καλή ποιότητα.
  2. Δεν υπάρχει χύμα μάτσα σε ανοιχτές συκευασίες όπως στο τσάι βουνού, για παράδειγμα, γιατί οξειδώνεται από τον αέρα. Θα το βρεις μόνο σε επανασφραγιζόμενες συσκευασίες.
  3. Η ανώτατη ποιότητα μάτσα είναι το Ceremonial Grade, η τελετουργική δηλαδή μάτσα που παίρνει το όνομά της από τις παραδοσιακές τελετές των Βουδιστών μοναχών που το καταναλώνουν προκειμένου να τους βοηθήσει να διαλογιστούν.
  4. Στην παρασκευή της χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο νεαρά και φρέσκα φύλλα από την κορυφή του φυτού, τα οποία είναι πιο γλυκά (εκ φύσεως) και πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Γι’αυτό και η καλής ποιότητας Matcha χαρακτηρίζεται ως umami και δεν πρέπει να είναι πικρή, χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης, γλυκαντικού ή άλλων συστατικών.
  5. Ίσως το καλύτερο μάτσα που κυκλοφορεί στον κόσμο και στην Ελλάδα είναι το βιολογικό Matcha Ninja.

Τι ακριβώς είναι το τσάι matcha, τι σου προσφέρει και πού ήπια το καλύτερο στην Ελλάδα

Τι είναι το Matcha Ninja και πού θα το βρεις

To Matcha Ninja είναι 100% ceremonial grade (δηλαδή ανώτατης ποιότητας) μάτσα και το μοναδικό στον κόσμο με τριπλή βιολογική πιστοποίηση (από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και η πλέον απαιτητική), που εγγυάται ότι είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα.

Πώς θα το πιεις

Διαλύεται σε ζεστό ή κρύο νερό, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε συνταγές!

Πού θα βρεις το Matcha Ninja

Σε updated coffee shops, εστιατόρια, γυμναστήρια, eshops, φαρμακεία και πολλά πολλά ακόμα σημεία πώλησης αλλά και στο www.matchaninja.com.gr

Δες ακόμα περισσότερες ιδέες για συνταγές με matcha:

 Instagram @MatchaNinja.gr

Facebook: Matcha Ninja Greece

 

View this post on Instagram

Matcha Ninja hummus💚 A nutrient-dense snack inspiration for lunchtime to keep you going 💪🏼 Rich in protein, fibre and healthy fats, paired with seed crackers loaded with iron and magnesium💫 • Recipe: Juice of one lemon 1 can chickpeas 2 tsp Matcha Ninja 1-2 cloves garlic 1.5 tbs tahini 3 tbs water Salt & pepper to taste Mix all ingredients in food processor until smooth. Top with spices (cumin or paprika etc) or sprouts and drizzle with olive oil. Enjoy! 👍🏼🍃🧚🏻‍♀️ • #matchaninja #matchaninjagr #matchaninjagreece #raw #organic #fuel #topquality #100percentceremonialgrade #vegan #paleo #sugarfree #healthy #matcha #gogreen #befit #nofillers #eattherainbow #healthy #snacks

A post shared by Matcha Ninja Greece (@matchaninja.gr) on

[related id="294786"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece