H τέλεια vegan συνταγή για cupcake σοκολάτας από τη σταρ του Big Bang Theory

H ηθοποιός Mayim Bialik, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην αμερικάνικη σειρά “Big Bang Theory”, ετοιμάζει μια υπέροχη vegan συνταγή για ωραιότατα κεκάκια σοκολάτας που θα σε ξετρελάνουν.

09.03.2017

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

H τέλεια vegan συνταγή για cupcake σοκολάτας από τη σταρ του Big Bang Theory

Κι αυτή δεν είναι μια τυχαία vegan συνταγή της Mayim Bialik. Η ηθοποιός τρέφεται χορτοφαγικά και συγκεκριμένα vegan από την ηλικία των 19 ετών ενώ την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στην ανατροφή της οικογένειάς της.

Τι  ενέπνευσε την Mayim να μυηθεί στη χορτοφαγία;

«Είχα μια έμφυτη αίσθηση προς τη χορτοφαγία και αποστροφή προς το κρέας. Η αλλαγή αυτή ήταν βέβαια σταδιακή. Κατανάλωνα ακόμα γαλακτοκομικά προϊόντα όταν γεννήθηκε ο πρώτος μου γιος, ο οποίος δεν ήθελε το μητρικό γάλα, κι εκεί κατάλαβα πως έχω κάποια αλλεργία στα γαλακτοκομικά».

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην ανατροφή των παιδιών με μια vegan διατροφη;

« Για μένα, είναι  το να προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία και τα παδιά να γνωρίζουν τα ίδια τα πάντα για τις τροφές για να μην νιώθουν περιορισμένα ή κατώτερα”.

Ποια χορτοφαγικά γεύματα και σνακ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας  σου;

“Είμαι επικεντρωμένη σε υγιείς λιπαρές ουσίες. Μπορώ να δημιουργήσω πολλά τυριά από καρπούς όπως τα κάσιους και τα φυστίκια macademia. Με το τύπου τυρί από καρπούς, αντικαθιστώ τη ρικότα, φτιάχνω πίτες με λαχανικά και κράκερ με λαχανικά. Αγαπημένη μας vegan συνταγή είναι κάθε μία που περιέχει αβοκάντο, το αγαπημένο μας!”

Η συνταγή της ηθοποιού είναι από το σόου της Rachel Ray και μπορείς να δεις την εκτέλεσή της και στο βίντεο που ακολουθεί:

ΥΛΙΚΑ για τη vegan συνταγή:

  •  3 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση 
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 3/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το φρόστινγκ σοκολάτας:
  • 300 γραμμάρια vegan κομματάκια σοκολάτας
  • 320 γραμμάρια  τόφου
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης

VeganCupcakes_800

Εκτέλεση για τη vegan συνταγή

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτεις το ζεστό νερό, το λάδι, το ξύδι, και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα, για 2 έως 3 λεπτά. Τοποθετείς ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψί με 24 θέσεις για μάφιν. Ψήνεις για 20-30 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει σχεδόν καθαρή από το κέντρο τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και τα βγάζουμε.

Για να κάνεις το frosting:

Στε μπεν μαρί, αφήνεις να λιώσει η σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία. Τοποθετείς το τόφου και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπλέντερ και προσθέτεις τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα, καλύπτεις με μεμβράνη και καταψύχεις όλο το βράδυ. ΤΟ πρωί απλώνεις πάνω στα κεκάκια με κορνέ.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece