Ποια φαγητά μαγειρεύονται στον ατμό; Και κυρίως, ποια κρέατα;

Έχεις διαλέξει κατσαρόλες για να μαγειρέψεις στον ατμό, αλλά ξέρεις ποια φαγητά μαγειρεύονται στον ατμό;

Ποια φαγητά μαγειρεύονται στον ατμό

Οι κατσαρόλες ατμού αποτελούν μία ακόμα λύση για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να μαγειρεύουν πιο υγιεινά στο σπίτι τους. Στην αγορά θα βρεις διάφορα σκεύη που μπορούν να σε βοηθήσουν να μαγειρέψεις στον ατμό.

Ποια κρέατα μαγειρεύονται στον ατμό;

  • Από τα κόκκινα κρέατα, προτιμάμε το μοσχαρίσιο φιλέτο και το χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι), επειδή είναι μέρη χωρίς κολλαγόνο και νεύρα, τα οποία μαγειρεύονται σε σχετικά σύντομο χρόνο. Το πρώτο πρέπει να είναι έτοιμο, κομμένο σε φέτες-μερίδες, ενώ το ψαρονέφρι μπορούμε να το μαγειρέψουμε και ολόκληρο, εφόσον είναι μικρό.
  • Ιδανικά για μαγείρεμα στον ατμό είναι τα φιλέτα των πουλερικών. Το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου μπορεί να μαγειρευτεί κομματιασμένο, αλλά και ολόκληρο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, που όμως θέλουν λίγη ώρα παραπάνω στην κατσαρόλα. Το φιλέτο της γαλοπούλας το κόβουμε σε μικρά ή μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
  • Αποφεύγουμε τα αμνοερίφια, γιατί έχουν χαρακτηριστική, έντονη μυρωδιά, που συνήθως δυναμώνει μόλις ο ατμός διαπεράσει το κρέας. Επιπλέον, το λίπος τους δεν θα καραμελώσει και δεν θα γλυκάνει, με αποτέλεσμα η βαριά τους γεύση να παραμείνει.
  • Από τα ψάρια, μπορούμε να μαγειρέψουμε ολόκληρα τα μεσαίου μεγέθους, ενώ κατάλληλα για τον ατμό είναι τα φιλέτα και οι φέτες ψαριών, ανεξαρτήτως μεγέθους. Τέλος τα οστρακόδερμα και τα υπόλοιπα θαλασσινά αγαπούν τον ατμό (γαρίδες, καραβίδες, μύδια). Δεν μαγειρεύουμε χταπόδι, καλαμάρια, σουπιές, αφού το μεν πρώτο θέλει κάμποση ώρα και ειδικό χειρισμό, τα δε άλλα θέλουν υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i