Πώς να κερδίζεις κάθε διαφωνία

Οκτώ τεχνικές για να είσαι ασυζητητί η κερδισμένη της συζήτησης.

Πώς να κερδίζεις κάθε διαφωνία

Πόσες φορές έχεις σηκωθεί να φύγεις από μια καφετέρια, απηυδισμένος με την κατάληξη της συνομιλίας; Η συζήτηση είναι -χωρίς αστεία- ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο. Οι συζητητές, είναι επίσης δύσκολοι χαρακτήρες. Ενίοτε και πεισματάρηδες.

Στις καθημερινές μας διαφωνίες, έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση πως ο νικητής είναι αυτός που θα έχει την τελευταία λέξη. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ο champion της ημέρας, είναι εκείνος που θα χειριστεί τον συνομιλητή του πολιτισμένα και με επιχειρήματα, ενώ συνάμα θα μαγέψει το ακροατήριο που τους παρακολουθεί. Και με τις παρακάτω οκτώ τεχνικές, θα κάνεις κάθε διαφωνία, να μοιάζει με περίπατο στην εξοχή.

Πόσο καλά παίζεις τις μαριονέτες;

Μην ανεβάζεις τον τόνο της φωνής σου

Ίσως το «κόλπο» να πιάνει στη Βουλή και στις τηλεοπτικές σειρές, αλλά όχι στη πραγματική ζωή. Ο άνθρωπος που φωνάζει -κατά γενική ομολογία- είναι εκείνος που θέλει να επιβάλει με το ζόρι την άποψη του. Που θέλει να επισκιάσει οποιαδήποτε άλλη φωνή στη συζήτηση, έχοντας την λανθασμένη εντύπωση ότι όποιος ακούγεται πιο δυνατά έχει και δίκιο. Λάθος. Η σταθερότητα στη φωνή και ο σοβαρός ήπιος τόνος, δεν είναι μόνο τα στοιχεία που κάνουν μια διαφωνία ανθρώπινη, αλλά και που υπογραμμίζουν ότι ο ομιλητής είναι βέβαιος για όλα όσα υποστηρίζει. Αυτό, είναι κάτι που ίσως ο οργισμένος συνομιλητής σου να μην παρατηρήσει, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα το προσέξουν όλοι οι υπόλοιποι.

Δες την συνέχεια στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i