Πόσες θερμίδες καίω με το τρέξιμο; 

Αυτό το tool θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τις θερμίδες που θα κάψεις με ακρίβεια. 

Πόσες θερμίδες καίω με το τρέξιμο

Οι άνθρωποι συχνά υιοθετούν το τρέξιμο ως ένα μέσο για να φτάσουν ή να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Σύμφωνα με μια έκθεση του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης, το τρέξιμο καίει περισσότερες θερμίδες από την προπόνηση με βάρη, το κολύμπι, το ποδήλατο ή ακόμα και το σκι.

Ωστόσο, μπορεί να είναι εύκολο να υπερεκτιμήσουμε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται σε μια τυπική προπόνηση. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την προπόνηση που επηρεάζουν τον αριθμό - συμπεριλαμβανομένου του σωματικού βάρους, της επιφάνειας που τρέχεις, την κλίση και πολλών άλλων παραγόντων. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη αυτά τα πράγματα για να προσδιορίσεις τις συνολικές θερμιδικές δαπάνες μιας εκτέλεσης.

Προσδιορισμός θερμίδων που καίγονται

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να προσδιορίσεις τον αριθμό των θερμίδων που καις όταν τρέχεις. Αν και υπάρχουν γρηγορότεροι και απλούστεροι τρόποι για την εκτίμηση των θερμιδικών δαπανών σου, είναι πιθανό να μην είναι ο πιο ακριβής καθώς δεν λαμβάνει υπόψη σημαντικές μεταβλητές.

Ως πολύ γενικός και απλοϊκός κανόνας, ένας δρομέας μέσου μεγέθους θα κάψει περίπου 100 θερμίδες ανά 0.6 χλμ. Έτσι, εάν ο στόχος σου είναι να κάψεις 500 θερμίδες, πρέπει να τρέξεις περίπου τρία χιλιόμετρα.

Για να έχει μια πιο ακριβή εκτίμηση του αριθμού των θερμίδων που καις ενώ τρέχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παρακάτω μηχανή φυσικής δραστηριότητας. Θα πρέπει να συμπληρώσεις το τρέχον βάρος σου, τον ρυθμό και τη διάρκεια της διαδρομής σου. Αυτοί οι αριθμοί βοηθούν στην εξατομίκευση της εκτίμησης για έναν πιο ακριβή αριθμό.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i