10 τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη! Τις ήξερες;

Η ιδέα να καταψύχεις φαγητά είναι πολύ βολική, γιατί σου επιτρέπει να έχεις έτοιμο το γεύμα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Μάθε ποιες είναι!

08.08.2018

Γράφει: Ελένη Καραγιάννη

εχεις διαβασει

10 τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη! Τις ήξερες;

Βρασμένα ζυμαρικά

Επειδή περιέχουν νερό, η υφή τους θα αλλάξει και όταν τα ξεπαγώσεις θα είναι υδαρή και παραβρασμένα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα βράσεις λιγότερο από όσο χρειάζεται και όταν ξεπαγώσουν θα είναι μαλακά.

Μαλακά τυριά

Ενώ τα σκληρά τυριά μπορούν να καταψυχθούν είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε σε φέτες ή τριμμένα, τα μαλακά (όπως είναι τα λευκά τυριά, η φέτα, τα spread, το κότατζ κ.λπ.) δεν μπαίνουν στην κατάψυξη.

Ξαναζεσταμένα φαγητά

Τα περισσότερα από τα φαγητά που μαγειρεύεις στο φούρνο ή την κατσαρόλα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη μετά το μαγείρεμα. Προσοχή όμως: εάν τα βγάλεις και τα αποψύξεις, δεν κάνει να ξαναπαγώσουν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.

Σάλτσες που περιέχουν άμυλο

Οι σάλτσες που είναι «δεμένες» με αλεύρι ή κορν φλάουρ δεν θα επανέλθουν στην αρχική υφή τους αφού αποψυχθούν.

Παγωτό που έχει λιώσει

Εάν βγάλεις το μπολ από το ψυγείο αλλά φας μόνο το μισό, μην μπεις στον πειρασμό να το ξαναβάλεις για αργότερα. Όταν το αποψύξεις ξανά η υφή του θα έχει αλλάξει και θα έχει γίνει ελαστική (σαν τσίχλα). Μπορείς, ωστόσο, αν θες να το βάλεις και να το χρησιμοποιήσεις σε milk shake.

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece