10 υγιεινές τροφές που δεν τρως! Από την κάπαρη μέχρι το φασόλι ροβίτσα: να τι τρώμε τώρα

Μια ολοκαίνουργια ομάδα σούπερ σταρ τροφών που κάνει στην άκρη kale και κινόα. Ιδού 10 superfoods που δεν τρως ενώ πρέπει.

13.05.2018

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

10 υγιεινές τροφές που δεν τρως! Από την κάπαρη μέχρι το φασόλι ροβίτσα: να τι τρώμε τώρα

Φασόλι ροβίτσα: Ευνοεί την απώλεια λίπους.

Είναι μια από τις λίγες τροφές που περιέχουν τη λιποδιαλυτική τριάδα: πρωτεΐνη, φυτικές
ίνες και ανθεκτικό άμυλο. Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες σταθεροποιούν το σάκχαρο του αίματος και σε χορταίνουν, ενώ το ανθεκτικό άμυλο μειώνει το σάκχαρο του αίματος
και περνά σε μεγάλο βαθμό άπεπτο από τον οργανισμό και έτσι προσλαμβάνεις λιγότερες
θερμίδες από το φαγητό σου.

Σε έρευνα έχει φανεί πως τα φασόλια ροβίτσα σκοτώνουν τα κύτταρα του καρκίνου του
τραχήλου ενεργοποιώντας εν μέρει γονίδια που καταστέλλουν τους όγκους.

Ηοw to: Μπορείς να βράσεις τα πράσινα αυτά φασόλια όπως τα συνηθισμένα, μόνο
που γίνονται πιο γρήγορα. Δε χρειάζονται μούλιασμα και βράζουν σε περίπου 45 λεπτά.
Κάν’ τα σούπα ή πρόσθεσέ τα σε σαλάτες.

Κεφίρ: Καταπολεμά την κατάθλιψη.

Αυτό το ξινούτσικο ρόφημα, που αποτελεί προϊόν ζύμωσης, περιέχει διπλάσια προβιοτικά από το στραγγιστό γιαούρτι και σου προσφέρει μια δυνατή δόση καλών βακτηρίων
που βελτιώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του κοινωνικού άγχους, ενώ διεγείρουν
τον εγκέφαλο να παράξει περισσότερη σεροτονίνη.

Η καθημερινή κατανάλωση κεφίρ για 6 μήνες έχει φανεί πως βελτιώνει την οστική πυκνότητα, μειώνει τις φλεγμονές, κατεβάζει τη χοληστερίνη, θεραπεύει τα έλκη και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Αρχικά δεδομένα υποδεικνύουν πως το κεφίρ μπορεί ακόμα και να συρρικνώνει καρκινικούς όγκους στο μαστό. Αν υποφέρεις από αέρια, φούσκωμα ή διάρροια όταν τρως γαλακτοκομικά, το κεφίρ είναι εξαιρετική επιλογή για σένα: είναι κατά 99% χωρίς λακτόζη,
που σημαίνει πως συνήθως είναι καλά ανεκτό από ανθρώπους με ήπια δυσανεξία στη λακτόζη.

Ηοw to: Το πίνεις σκέτο και σου δίνει περίπου την ίδια πρωτεΐνη ανά φλιτζάνι όσο 2 μεγάλα αβγά, το ίδιο ασβέστιο με το γάλα, ενώ περιέχει σημαντικά προβιοτικά.

10 υγιεινές τροφές που δεν τρως! Από την κάπαρη μέχρι το φασόλι ροβίτσα: να τι τρώμε τώρα

Κάππαρη: Μειώνει τις φλεγμονές.

Ανά γραμμάριο βάρους, τα μπουμπούκια της κάππαρης έχουν περισσότερη αντιφλεγμονώδη κερκετίνη απο κάθε άλλο φυτό, που μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου καθώς και συμπτώματα καταστάσεων που σχετίζονται με χρόνιες φλεγμονές. Περιέχει και το αντιοξειδωτικό ρουτίνη, που καταπραΰνει πρήξιμο και πόνο από τους κιρσούς.

Ηοw to: Αν βρεις στην αγορά κάππαρη σε αλάτι, προτίμησέ την από το τουρσί, γιατί
έχει περισσότερα αρώματα. Μούλιασέ την πρώτα για 15 λεπτά και ξέπλυνέ την καλά
πριν τη φας για να φύγει το επιπλέον αλάτι. Η κάππαρη προσθέτει άρωμα και γεύση σε όλα τα πιάτα.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece