Υπάρχουν νιτρικά στο νερό μου;

Όσο σημαντικά είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, άλλο τόσο είναι και το νερό που πίνουμε. Ποιές προϋποθέσεις να πληροί και πώς να το επιλέξω;

aqua carpatica aqua carpatica

Eκτός από πηγή ζωής, το νερό αποτελεί και πηγή καλής υγείας και μίας ισορροπημένης καθημερινότητας. Η ποιότητά του είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Όσο σημαντικά είναι τα τρόφιμα και η προέλευσή τους λοιπόν, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το νερό μας. Στην αγορά υπάρχει υπερ-πληθώρα νερών που μπορείς να διαλέξεις. Με ποιο κριτήριο ωστόσο θα διαλέξεις; Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλα τα κριτήρια που πρέπει να περιέχονται σε ένα νερό ιδανικό για την καθημερινή κατανάλωση και την υγεία μας. 

Νερό για υγιεινή διατροφή και υγεία: Ποιες προϋποθέσεις να πληροί; 

1.Να προσέχουμε τα επίπεδα νιτρικών

Τα νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες και είναι επιβλαβή και ανεπιθύμητα για την υγεία. Η μαζική χρήση τους στη γεωργία είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν όλα από τα φυτά και έτσι να εισχωρούν στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Υπάρχουν και στα τρόφιμα γενικώς αλλά αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα. Η ύπαρξη των νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση καθότι μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

 

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica περιέχει σχεδόν μηδενικά νιτρικά. Είναι ιδανικό νερό τόσο για εσένα που θέλεις να ακολουθήσεις μια ιδανική διατροφή για καλή υγεία, όσο και για ειδικές περιπτώσεις όπως είναι τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και οι εγκυμονούσες μητέρες ή όσες θηλάζουν. 

aqua carpatica
aqua carpatica

2.Να είναι φυσικώς φτωχό σε νάτριο 

Μπορεί το νάτριο να είναι σημαντικό για τον οργανισμό, γιατί συμβάλλει στο να διατηρείται η οξεο-βασική ισορροπία και να είναι σταθερός ο όγκος των υγρών του σώματός μας, όμως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής το καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες από πολλές πηγές. Επειδή στην κατανάλωσή του πρέπει να υπάρχει όριο, ειδικότερα αν είσαι υπερτασική ή θέλεις να χάσεις βάρος - αλλά και σε άλλες περιπτώσεις - είναι μια καλή προϋπόθεση το νερό που πίνεις να είναι φτωχό σε περιεκτικότητα νατρίου. 

aqua carpatica
aqua carpatica

3.Να είναι χαμηλό σε μεταλλικά άλατα 

Το σώμα μας χρειάζεται τα μεταλλικά άλατα, όμως όχι σε μεγάλες ποσότητες. Η μεγάλη κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα. 

4.Να είναι αλκαλικό 

Η τιμή του pH δείχνει πόσο όξινο είναι το νερό. Το κάθε νερό χαρακτηρίζεται αλκαλικό όταν η τιμή του pH είναι άνω του 7 και όξινο όταν η ίδια τιμή είναι κάτω του 7. Όταν το pH είναι 7, το νερό χαρακτηρίζεται ουδέτερο. Επειδή το pH του ανθρώπινου σώματος είναι ελαφρά αλκαλικό, συγκεκριμένα 7,4, καλό θα ήταν να διατηρούμε αυτή την αλκαλικότητα, η οποία συνδέεται με τη γενικότερη υγεία του σώματος.

5.Να είναι ιδανικό και για την άσκηση 

Ηλεκτρολύτες υπάρχουν και στο ανθρώπινο σώμα και η ισορροπία τους στον οργανισμό είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και των οργάνων του σώματός μας. Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα που συντελούν στη σωστή λειτουργία και ανάπλαση των μυών και του νευρικού συστήματος.  Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για το σώμα μας και τους χρειαζόμαστε ιδίως μετά την άσκηση ή όποτε υπάρχει εφίδρωση. 

Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά που ναι μεν έχουν ηλεκτρολύτες αλλά, επειδή δια νόμου δεν δύναται να επεξεργαστούν τεχνητά, τελικά εμπεριέχουν και σχετικά ποσοστά νιτρικών. Από αυτήν την άποψη, το AQUA Carpatica είναι η ιδανική λύση καθώς περιέχει φυσικά μεταλλικά στοιχεία ενώ δεν ανιχνεύονται νιτρικά. 

aqua carpatica
aqua carpatica

Όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις πληροί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία, τη βιομηχανία αλλά και τα χημικά λιπάσματα που εισχωρούν στο έδαφος και τις υπόγειες πηγές. Το αποτέλεσμα είναι ένα αγνό και απόλυτα γευστικό νερό ιδανικό για κατανάλωση από μωρά μέχρι και ενήλικες για μία καθημερινότητα γεμάτη υγεία και ευεξία!

 

Βρες περισσότερες πληροφορίες για το AQUA Carpatica στο aquacarpatica.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i