Διατροφή και εγκυμοσύνη: Δύο κορυφαίοι επιστήμονες μοιράζονται πολύτιμες συμβουλές

Ένας ευσύνοπτος και εικονογραφημένος οδηγός εγκυμοσύνης που θα σε καθοδηγήσει από την αρχή έως το τέλος της λοχείας.

Διατροφή και εγκυμοσύνη iStock

Η διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία της εγκύου και κατ’ επέκταση στη σωστή ανάπτυξη του νεογνού. Κατά την περίοδο είναι σημαντικό να ακολουθείς μια πολύ υγιεινή διατροφή, αφού από τη μία το μωρό σου θα αναπτύσσεται, ενώ από την άλλη θα συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στο σώμα σου, όπως αύξηση του λιπώδους ιστού, διόγκωση της μήτρας και του στήθους και αύξηση του όγκου του αίματος.

Σύμμαχό σου στις διατροφικές σου συνήθειες αυτή την περίοδο θα βρεις το νέο βιβλίο "Διατροφή και Εγκυμοσύνη", του Στέφανου Χανδακά και της Μαρίας Ψωμά, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φερενίκη.

βιβλιο

Δύο κορυφαίοι επιστήμονες, έκαστος στο τομέα του, ο γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς και η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά, μοιράζονται με τους αναγνώστες πολύτιμες συμβουλές σ’ έναν ευσύνοπτο και εικονογραφημένο οδηγό εγκυμοσύνης.

βιβλιο

Από το πρώτο υπερηχογράφημα εώς το τέλος της λοχείας, ένα ασφαλές και κατάλληλο πλάνο για να προετοιμάσει η κάθε έγκυος την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i