3 φθινοπωρινές τροφές που εγγυώνται γρήγορη απώλεια βάρους

Πρόσθεσέ τες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σου και ενεργοποίησε άμεσα τον μεταβολισμό σου.

κολοκυθα iStock

Το συναρπαστικό με την αλλαγή των εποχών είναι πως κάθε μια έχει τα δικά της φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που οπωσδήποτε είναι πιο νόστιμα και ζουμερά από το να φας φράουλες το χειμώνα. Έτσι μπορείς να προσθέτεις συνεχώς νέες γεύσεις και αρώματα στα φαγητά σου, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές σου. Επιπλέον πολλά από αυτά τα τρόφιμα σε βοηθούν να ενεργοποιήσεις άμεσα τον μεταβολισμό σου, απολαμβάνοντας γρηγορότερη απώλεια βάρους.

Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι γνωστοί για τα θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα και λαχανικά που εμφανίζονται στην διάρκεια τους, τα οποία όχι μόνο συμβάλλουν στην διατήρηση του υγιούς ανοσοποιητικού αλλά αν φροντίσεις να τα καταναλώσεις σωστά, θα βελτιώσουν γρήγορα την σιλουέτα σου. Είτε αναζητάς ένα σκαν με χαμηλά λιπαρά για την δουλειά, είτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, οι παρακάτω 3 φθινοπωρινές τροφές εγγυώνται γρήγορη απώλεια βάρους.

Κολοκύθα

κολοκυθα
iStock

Οι περισσότεροι ειδικοί στην διατροφή συμφωνούν ότι η κολοκύθα δεν πρέπει να λείπει από την φθινοπωρινή σου διατροφή. Και αυτό γιατί, η κολοκύθα δεν είναι μόνο πλούσια με θρεπτικά συστατικά αλλά περιέχει και πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες σε κρατούν χορτάτη για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον, το λαχανικό αυτό περιέχει ελάχιστες θερμίδες, αφού το 90% της σάρκας του αποτελείται από νερό, όποτε μπορείς να την καταναλώνεις άφοβα. Δοκίμασε να προσθέσεις τον πουρέ κολοκύθας σε αλμυρές ή γλυκιές συνταγές για υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Plus tip: αν επιλέξεις να καθαρίσεις μόνη σου μια κολοκύθα προκειμένου να πάρεις την σάρκα της και να φτιάξεις τον πουρέ, μην πετάξεις τα σπόρια της σε καμία περίπτωση αφού οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο, ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη μείωση της φλεγμονής.

Ένας σημαντικός λόγος να βάλεις την κολοκύθα στη διατροφή σου

Μήλο

μηλο
iStock

Τα μήλα είναι από τα εγγυημένα φρούτα που σε βοηθούν να χάσεις άμεσα βάρος. Ένα μεγάλο μήλο με τη φλούδα έχει 5,4 γραμμάρια φυτικών ινών, ή το 19% της ημερήσιας πρόσληψης. Τα μήλα έχουν συνδεθεί με πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, όπως το να βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, το άσθμα και η νόσος Αλτσχάιμερ. Παράλληλα, μια ανασκόπηση του 2011 στο Advances in Nutrition αναγνώρισε ότι το φρούτο αυτό σχετίστηκε με την σωστή διαχείριση βάρους, την υγεία των οστών και τη γαστρεντερική προστασία.

Η πιο εύκολη μηλόπιτα μέσα σε κούπα, έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά

Λαχανάκια Βρυξελλών

Λαχανακια
iStock

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι το τέλειο συνοδευτικό άπαχης πρωτεΐνης, όπως το ψάρι ή το στήθος κοτόπουλου. Είναι εξίσου πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελούν συστατικό κάθε πετυχημένης δίαιτας για απώλεια κιλών. Μπορείς να δοκιμάσεις το φυλλώδες αυτό λαχανικό είναι βραστό στον ατμό είτε ψητό στο φούρνο, ακόμα και τηγανιτό για πιο crispy αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i