Πέντε φθινοπωρινές ιδέες για πρωινό

Υγιεινές και νόστιμες επιλογές, γεμάτες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσεις με ενέργεια την μέρα σου.

πρωινο iStock

Ας το παραδεχτούμε, πολλές φορές είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρούμε χρόνο για το πρωινό γεύμα, όταν οι καθημερινές υποχρεώσεις ξεκινούν πολύ νωρίς το πρωί. Ακόμα δυσκολότερο είναι να βρεις την απαιτούμενη έμπνευση να ετοιμάσεις εκείνο το πρωινό γεύμα, που θα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και καλά λιπαρά, που όχι μόνο θα σου εξασφαλίσει ενέργεια αλλά θα βελτιώσει τις διατροφικές σου συνήθειες, βοηθώντας σε να διατηρήσεις μια υγιή σιλουέτα. Βέβαια, από την άλλη, η παράλειψη του πρωινού συνεπάγεται με πολλά προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων.

Όπως και να έχει, το πρωινό ήταν, είναι και θα παραμείνει το σημαντικότερο γεύμα την ημέρας, με τους ειδικούς στην διατροφή να συμφωνούν ομόφωνα. Αν, λοιπόν, θέλεις να δώσεις ακόμα μια προσπάθεια στο σημαντικό αυτό γεύμα, όμως σου λείπει το κίνητρο, οι παρακάτω 5 φθινοπωρινές ιδέες για πρωινό σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Pancakes με κολοκύθα

pancake
iStock

Αν θέλεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου με φυτικές ίνες και μπόλικη πρωτεΐνη, τότε τα pancakes κολοκύθας είναι για σένα. Το μόνο που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα pancakes είναι πολτοποιημένη κολοκύθα, ένα γιαουρτάκι με χαμηλά λιπαρά και ένα αυγό. Όταν τα ετοιμάσεις με τον κλασσικό, αγαπημένο τρόπο, πρόσθεσε ότι γαρνιτούρα θέλεις, από φρούτα μέχρι ξηρούς καρπούς και σιρόπι σφενδάμου.

Βρες εδώ τη συνταγή 

Χυμός με πορτοκάλι και τζίντζερ

χυμος
iStock

Ο χυμός αυτός είναι η ιδανική επιλογή αν θέλεις να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου την περίοδο αυτή. Για να τον ετοιμάσεις στα γρήγορα θα χρειαστείς 2 – 3 πορτοκάλια, λίγο τριμμένο τζίντζερ και μερικά κομμάτια μάνγκο, είτε φρέσκο, είτε κατεψυγμένο. Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απόλαυσε το χυμό σου.

Γιαουρτάκι με μήλο

γιαορτακι
iStock

Τα μήλα έχουν την τιμητική τους, οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις με πολλούς ευφάνταστους και γευστικούς συνδυασμούς, τόσο σε αλμυρά, όσο και σε γλυκά γεύματα. Το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών με κομμάτια μήλου από πάνω και λίγη πασπαλισμένη κανέλα, όχι μόνο θα σε κρατήσει χορτάτη λόγω της πρωτεΐνης και των φυτικών ινών αλλά θα σου δώσει το boost ενέργειας που αναζητάς.

Φθινοπωρινό smoothie

smoothie
iStock

Τα smoothie είναι ιδανικά για όλες τις εποχές, αφού κυκλοφορούν χιλιάδες παραλλαγές αυτών με φρούτα και λαχανικά κάθε εποχής. Το φθινοπωρινό smoothie περιέχει μια μπανάνα, πουρέ κολοκύθας, κατεψυγμένα cranberries, γιαούρτι με γεύση βανίλια, βρώμη, γάλα αμυγδάλου και λίγη κανέλα. Ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα, έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά.

Ομελέτα με λαχανικά

ομελέτα λαχανικα
iStock

Και αν παρόλα αυτά έχεις λίγο περισσότερο χρόνο το πρωί μπορείς να ετοιμάσεις μια εύκολη ομελέτα με λαχανικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε ελάχιστο ελαιόλαδο και βάλε μέσα μερικά φύλλα σπανάκι, καλέ και μανιτάρια, ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Χτύπα σε ένα μπολ δύο αβγά και έπειτα τοποθέτησε τα και αυτά στο τηγάνι. Η ομελέτα σου είναι έτοιμη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i