Τα διατροφικά trends του 2022

Ποιες γεύσεις, συστατικά και πρακτικές μαγειρικής θα επικρατήσουν την νέα χρονιά;

διατροφικά trends iStock

Η εποχή του χρόνου που σκεφτόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε τις αλλαγές, έφτασε. Αλλαγές, νέοι στόχοι αλλά και trends κάνουν την εμφάνιση τους, αρχικά στο μυαλό μας και έπειτα στις καθημερινές συνήθειες μας. Μεταξύ αυτών και ο πιο πολυσυζητημένος σκοπός κάθε νέας χρονιάς: να τρέφομαι περισσότερα υγιεινά. Αν και δεν είναι καθόλου απίθανο (ή δύσκολο) να ακολουθήσεις βήμα βήμα την αλλαγή αυτή και να φτάσεις στο πολυπόθητο στόχο, οι νέες διατροφικές τάσεις που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, μπορεί να διευκολύνουν λίγο περισσότερο την προσπάθεια σου. Και αυτό γιατί νέες γεύσεις, συστατικά και πρακτικές μαγειρικής διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διατροφικό πλάνο, που πιθανότατα να ταιριάζει καλύτερα με τις προτιμήσεις σου.

Ποια διατροφικά trends θα εντάξεις στη λίστα της νέας χρονιάς;

Γιούζου: Ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και αποτελεί φρούτο διασταύρωσης. Η γεύση του θυμίζει μανταρίνι, λεμόνι και γκρέιπφρουτ και παρόλο που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Στην αγορά εμφανίζεται ως βασικό συστατικό σε βινεγκρέτ, σάλτσες και μαγιονέζες.

Ιβίσκος: Η δεύτερη γεύση της φετινής λίστας είναι ο ιβίσκος, ο οποίος δίνει στα τρόφιμα έντονο χρώμα και πλούσια γεύση. Αν και είναι ένα κοινό στοιχείο τον κόσμο του τσαγιού, πλέον εμφανίζεται μέσα σε μαρμελάδες φρούτων, γιαούρτια, ακόμη και σε σκόνες κολλαγόνου.

Mocktails: Μια νέα εποχή αναδύεται και για αλκοολούχα ποτά, τα οποία όπως φαίνεται είναι κάπως "ντεμοντέ". Τα no alcohol και low spirits ροφήματα γίνονται τάση, απολαμβάνοντας αγαπημένα cocktails χωρίς σταγόνα αλκοόλ.

Κουρκουμάς: Το tumeric που θα ακούς συχνά από εδώ και πέρα είναι ο κουρκουμάς, που χρησιμοποιείται χρόνια τώρα στην παραδοσιακή μαγειρική. Οι ευεργετικές ιδιότητες αλλάζουν τα δεδομένα στις διατροφικές μας συνήθειες, χαρίζοντας απλόχερα πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Ηλιόσποροι: Το βούτυρο ξηρών καρπών είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει. Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί κατέχουν σημαντική θέση στο διατροφικό μας πρόγραμμα καθώς προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με το Whole Foods Market, οι ηλιόσποροι πρόκειται να αποτελέσουν βασικό συστατικό, εκτός από το βούτυρο ξηρών καρπών, σε κράκερ, βάσεις παγωτού, ακόμη και σε υποκατάστατα του γάλακτος.

Μορίνγκα: Αν και χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην παραδοσιακή ιατρική και την αγιουρβεδική θεραπεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το φυτό αυτό, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή το 2022—πέρα από τα συμπληρώματα διατροφής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i