Κρέπες με σπανάκι και βρώμη

Μια εναλλακτική συνταγή δύο υλικών για γρήγορα βραδινά σνακ.

σπανακι κρεπα iStock

Και ενώ έχεις μόλις επιστρέψει από τις ολοήμερες υποχρεώσεις εκτός σπιτιού, στο μυαλό σου επικρατεί η ίδια απορία: Τι να φάω πάλι για βράδυ; Αφού έχεις ήδη φάει ένα ή δύο πλήρες γεύματα, το βράδυ ενδεικνύεται να τρώμε πιο ελαφριά, ώστε να μην επιβαρύνουμε την σιλουέτα μας με περιττές θερμίδες αλλά και να μην έχουμε ολονύχτιες ενοχλήσεις στο στομάχι.

Ένα βραδινό σνακ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ειδικά όταν αυτό είναι υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μια τέτοια ιδέα είναι οι παρακάτω αλμυρές κρέπες που περιέχουν μόνο δύο συστατικά και λιγότερες από 95 θερμίδες η μια. Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου σου βρήκε την λύση να βάλεις περισσότερα λαχανικά στην διατροφή σου αλλά και να απολαύσεις το σπανάκι με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Για τις κρέπες με σπανάκι και βρώμη θα χρειαστείς:

Για την ζύμη:

150 γρ (1,5 κούπα) βρώμη

1 κούπα σπανάκι (φύλλα)

αλάτι + πιπέρι

Για την γέμιση:

25 γραμ. φέτα

1 κ.ς γιαούρτι

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι

λίγο δυόσμο ή άνηθο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την βρώμη στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι. Έπειτα χτυπάμε το σπανάκι με 1μιση κούπα νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την βρώμη. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό, ούτε πολύ πηχτό ούτε και πολύ αραιό.Τον θελουμε πιο πηχτό από αυτόν που φτιάχνουμε κρέπες αλλιώς θα διαλύονται στο ψήσιμο. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο περνάμε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο από το χυλό και τον απλώνουμε κυκλικά (αν χρειαστεί βοηθάμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα). Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά και για να μη στεγνώσουν τις βάζουμε ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος. Για την γέμιση ανακατεύουμε την φέτα και το γιαούρτι, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, κι ένα φιλαράκι δυόσμο (ή λίγο άνηθο). Έτοιμες!

Διατροφική αξία:

Θερμίδες: 150

Πρωτεΐνη: 10 γρ

Λίπος: 4 γρ

Κορεσμένο λίπος: 2 γρ

Υδατάνθρακες: 18 γρ

Φυτικες ίνες: 3 γρ

 

Συνταγές με chia: Πώς θα φτιάξεις γκρανόλα με βρόμη και chia αλλά και πουτίγκα σοκολάτα

Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα, μπανάνα και κολοκυθάκι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i