Το τυρί κρέμα αλλιώς: Με τι μπορείς να το αντικαταστήσεις;

Πέντε διαφορετικά αλείμματα για το τοστ, τα κράκερ ή τη φρυγανιά σου.

τυρί κρέμα iStock

Το τυρί κρέμα είναι εκείνο το μαλακό γαλακτοκομικό προϊόν που ταιριάζει άψογα σε πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές, καθώς συχνά αποτελεί βασικό υλικό σε αλείμματα, σούπες βελουτέ, τούρτες κ.α. Είναι επίσης η εύκολη επιλογή για ένα φαινομενικά ελαφρύ και υγιεινό βραδινό αφού ένα – δύο κράκερ με κρέμα τυριού και λίγη γαρνιτούρα λαχανικών, μοιάζει safe πρόταση. Είναι όμως;

Το συγκεκριμένα τυρί, εκτός από γάλα, περιέχει συνήθως και κρέμα γάλακτος, κάτι που αυτομάτως το καθιστά λιπαρό και εξαιρετικά θερμιδογόνο. Για αυτό αν στους fitness στόχους σου συγκαταλέγεται η απώλεια βάρους και η προστασία της σιλουέτα σου από περιττές προσθήκες, τότε καλύτερα να αναζητήσεις άλλες εναλλακτικές, το ίδιο νόστιμες, όμως με περισσότερα οφέλη. Αυτές μπορεί να είναι:

1. Τυρί κότατζ

Το τυρί κότατζ μοιάζει αρκετά με το τυρί κρέμα, όμως στην ουσία το πρώτο διαθέτει λιγότερα λιπαρά και πιο πλούσια υφή. Απλώνεται το ίδιο ομοιόμορφα στο παξιμάδι, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή πρωτεΐνης.

2. Γιαούρτι

Μια ακόμα καλή πηγή πρωτεΐνης είναι το γιαούρτι, το οποίο σαφώς και περιέχει λιγότερες θερμίδες από μια κουταλιά της σούπας κρέμα τυριού. Αντικατέστησε το τυρί κρέμα με ίση ποσότητα γιαουρτιού, όταν φτιάχνεις διάφορα ντιπ, παγωτό και αρτοσκευάσματα.

3. Ρικότα

Γνωστό για την απαλή υφή και ελαφρώς πικάντικη γεύση του, το τυρί ρικότα μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία κάθε κουταλιά κρέμας τυριού. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Β12 και ριβοφλαβίνης θα γίνει η αγαπημένη και θρεπτική επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό σνακ.

4. Χούμους

Παρόλο που το χούμους δεν είναι κατάλληλη εναλλαγή για τα γλυκά όπως το cheesecake, είναι ωστόσο ένα νόστιμο ντιπ για να βάλεις στο τοστ σου αλλά και σε πολλές αλμυρές συνταγές. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και μικροθρεπτικών συστατικών όπως μαγγάνιο, χαλκός και φυλλικό οξύ, ενώ δεν εντάσσεται στην κατηγορία των γαλακτοκομικών και είναι vegan.

5. Sour Cream

Στις λιγότερο "αθώες", όμως εξίσου νόστιμες επιλογές βρίσκεται και η sour cream. H "ξινή" κρέμα, που δημιουργείται με την προσθήκη βακτηρίων γαλακτικού οξέος, προσφέρει μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση σε πολλά πιάτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i