Δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις; Να πώς θα καταφέρεις να ακολουθήσεις υγιεινή διατροφή και να μείνεις σε φόρμα

Ελαφριές, νόστιμες και θρεπτικές επιλογές σπιτικών γευμάτων σε μόλις δέκα (!) λεπτά – κι όμως είναι γεγονός.

bifteki

Προσπαθώντας να εξισορροπήσω την επιθυμία μου να τρέφομαι πιο σωστά με το πολυάσχολο πρόγραμμα της καθημερινότητας μου, τα πράγματα άρχισαν να μοιάζουν σκούρα από τα πρώτα κιόλας μαγειρικά πειράματα στην κουζίνα. Με τη σκέψη πως για να ακολουθήσω μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή πρέπει να ξοδέψω ώρες ολόκληρες πάνω από κατσαρόλες, έχοντας σαφώς ξοδέψει πρώτα μια μικρή περιουσία για κάθε "light" και "χωρίς" υλικό παρασκευής, εφάρμοσα το σχέδιο "υγιεινά γεύματα" για λιγότερο από μια εβδομάδα.

Όμως η σωστή διατροφή, αυτή που θα χαρίσει στον οργανισμό μου όλα τα απαραίτητα για την ηλικία μου θρεπτικά συστατικά, θα με βοηθήσει να παραμείνω πιστή στους fitness goals μου και – το σημαντικότερο – θα με κρατήσει χορτάτη μέχρι το επόμενο μεγάλο γεύμα, δεν απαιτεί ούτε κόπο, αλλά ούτε και χρόνο. Αφού σε μόλις δέκα λεπτά (το εννοώ) κατάφερα να έχω έτοιμο ένα θρεπτικό, νόστιμο, ελαφρύ γεύμα με highlight την υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη. Πώς; Η νέα σειρά "Έτοιμα Ψημένα" από την ΠΙΝΔΟΣ, φρόντισε και να μου δείξει τον τρόπο και να με χορτάσει όλες τις στιγμές που η πείνα χτυπούσε κόκκινο.

Μεσημεριανό ή/και βραδινό για κάθε μια ημέρα της εβδομάδας

Και ποιος θα μου το έλεγε, πως ο χειρότερος μου εφιάλτης "δεν πρόλαβα να μαγειρέψω" ή "τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα" θα εξαφανίζονταν με τις ζουμερές και λαχταριστές προτάσεις που μου προσφέρει πλέον η ΠΙΝΔΟΣ. Με περισσότερες από 16 επιλογές έτοιμων πιάτων, μου ήταν δύσκολο στην αρχή να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου, αφού όλες έχουν ως βασικό υλικό το κοτόπουλο, το οποίο προτιμώ περισσότερο από κάθε άλλο είδος κρέατος. Και αυτό γιατί το "άσπρο κρέας" θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, προσφέροντας μια σειρά θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, αποτελεί top επιλογή για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος, καθώς δεν περιέχει περιττό λίπος.

Η απόφαση, λοιπόν, έπρεπε να παρθεί με διαφορετικό κριτήριο, όπως και τελικά έγινε. Τα γεύματα μου ήθελα να βρίσκονται σε αρμονία με την fitness ρουτίνα μου, οπότε την Δευτέρα καθιέρωσα ως μεσημεριανό στο γραφείο Φιλετάκια Ψημένα Νωπό, με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες μόνο θερμίδες. Αφού τα φρεσκάρω σε ένα μικρό ταψάκι για δέκα λεπτά, συνοδεύω τα τρυφερά και ζουμερά αυτά φιλέτα κοτόπουλου με μια καταπράσινη και δροσερή σαλάτα, δημιουργώντας ένα νόστιμο και ελαφρύ γευστικά πιάτο κατάλληλο για το lunch break.

pindos

Την Τρίτη, μένοντας πιστή στις σπιτικές λιχουδιές της ΠΙΝΔΟΣ, επιλέγω συνήθως Φιλέτα Στήθος Νωπό, τα οποία παρατήρησα ότι είναι απίθανα γευστικά και μαλακά, απελευθερώνοντας τα πιο νόστιμα αρώματα. Ευτυχώς το μόνο που χρειάζονται είναι δέκα λεπτά ψησίματος στο φούρνο και μια πλούσια συνοδεία. Ως γνήσια λάτρης της πατάτας, ετοιμάζω έναν γρήγορο, βελούδινο πουρέ, αναβαθμίζοντας το γεύμα μου με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο.

fileto

Όσο για την Τετάρτη, όπως και την Παρασκευή, επιλέγω συνήθως κάποιο όσπριο ή λαχανικό, αλλάζοντας για λίγο γευστικές παραστάσεις. Την Πέμπτη με λαχτάρα περιμένω να γευτώ τα αφράτα Χειροποίητα Μπιφτέκια Κοτόπουλου, τα οποία είναι τόσα μυρωδάτα, καλοκαμωμένα και ζουμερά, που άνετα συναγωνίζονται της μαμάς μου (sorry mum). Για την αλλαγή τα ζεσταίνω για πέντε λεπτά σε στεγνό αντικολλητικό σχαροτήγανο, χωρίς ίχνος λαδιού. Με λίγες γλυκοπατάτες φούρνου και μια γενναιόδωρη κουταλιά γιαουρτιού στο πλάι, η Πέμπτη γίνεται η αγαπημένη μου ημέρα.

bifteki

Το Σαββατοκύριακο η διάχυτη χαλαρή διάθεση οφείλει να συνοδεύεται από ένα απολαυστικό γεύμα, που μοιάζει με αμαρτωλή λιχουδιά, όμως δεν είναι. Ναι, το Σάββατο το έχω ονομάσει cheat day, βρίσκοντας αφορμή να "παραστρατήσω" από τη "αυστηρή" διατροφή που ακολουθώ, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνω την σιλουέτα μου με περιττά λιπαρά. Στη λίστα με τα λατρεμένα cheat meals, οι κοτομπουκιές κατέχουν την πρωτιά, ειδικά όταν συνοδεύονται από μια γενναία μερίδα τηγανιτές πατάτες. Η Κοτομπουκιά Ψημένη από ζουμερό και τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ είναι εξαιρετικά υγιεινή και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για βλαβερές προσθήκες μέσα σε αυτή. Για να τις απολαύσω, απλώς τις περνάω για δέκα λεπτά από ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.

kotompukia

Και κάπως έτσι, εύκολα και κυρίως γρήγορα μπορώ να έχω ανά πάσα στιγμή έτοιμο ένα θρεπτικό και υγιεινό, σπιτικό γεύμα με την υπογραφή της ΠΙΝΔΟΣ, τoυ Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων που ταυτίζεται εδώ και δεκαετίες με την έννοια της υψηλής ποιότητας, της καινοτομίας, της ασφάλειας και των έξυπνων ιδεών που ανταποκρίνονται στα δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας. Σε αυτές, μάλιστα, εντάσσεται και η πρωτοβουλία, τα νέα προϊόντα της σειράς "Έτοιμα Ψημένα" να τα βρίσκουμε σε συσκευασίες που περιέχουν 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET), μια κίνηση ματ στην προστασία του περιβάλλοντος. 

PINDOS

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα: www.pindos-apsi.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i