Με ποιες ασκήσεις καις περισσότερες θερμίδες στο σπίτι;

Για τις στιγμές που το γυμναστήριο μοιάζει πολυτέλεια λόγω χρόνου, οι παρακάτω δυναμικές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς άμεσα μπόλικες περιττές θερμίδες.

γυμναστικη στο σπίτι iStock

Μπορεί η εποχή όπου τα γυμναστήρια παρέμεναν κλειστά να ανήκει πια στο παρελθόν, όμως πολλές φορές η επίσκεψη σε αυτό συνεχίζει να μοιάζει πολυτέλεια, ειδικά τις ημέρες που το πρόγραμμα είναι γεμάτο υποχρεώσεις. Το τελευταίο συνέβαλε λίγο έως πολύ η γυμναστική στο σπίτι να γίνει αγαπημένη συνήθεια και μοναδικός τρόπος να διατηρήσεις τη φόρμα σου ακόμα και τις πιο κουραστικές ημέρες. Χωρίς εξοπλισμό και personal trainers πάνω από το κεφάλι σου είναι ωστόσο εφικτό να απαλλαγείς από περιττά κιλά και λίπος, καίγοντας όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες;

Κι όμως είναι! Αρκεί να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα ακολουθείς με συνέπεια ένα πρόγραμμα δυναμικών ασκήσεων, οι οποίες στοχεύουν απευθείας στην καύση λίπους. Αυτές είναι:

Burpees: Πρόκειται για μια αρκετά δυναμική άσκηση, την οποία συνήθως περιλαμβάνουν προγράμματα για άμεση απώλεια πόντων και κιλών και έχει αερόβιο χαρακτήρα. Μέσω μιας σειράς διάφορων κινήσεων (άλμα, σανίδα, push up), οι οποίες εκτελούνται πολύ γρήγορα, ενεργοποιούνται πολλές μυικές ομάδες με αποτέλεσμα να καις θερμίδες πιο γρήγορα.

Σχοινάκι: Το σχοινάκι δεν είναι μόνο για παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες που επιθυμούν να γυμναστούν εντατικά, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα διάφορους μύες. Την άσκηση αυτή συνήθως την συναντάμε σε προγράμματα HIIT (υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση) και εκτελείται συνεχόμενα από 3 έως 5 λεπτά. Φρόντισε να προσγειώνεσαι ελαφρά στο έδαφος με τα πέλματα σου για να αποφύγεις ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Push – ups: Μπορεί τα push-ups φαινομενικά να γυμνάζουν μόνο χέρια, ώμους και στήθος, λειτουργούν εξίσου ωφέλημα και για τους κοιλιακούς και τους μηρούς. Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη άσκηση περιλαμβάνεται στη λίστα, αφού τα push ups ωθούν την καρδιά να δουλεύει σκληρότερα, με αποτέλεσμα να καις περισσότερες θερμίδες.

Step – up: Έχοντας ως βοηθό μια επιφάνεια που δεν πρόκειται να μετακινηθεί κατά την εκτέλεση της άσκησης και δύο αλτήρες (προαιρετικά) στο κάθε χέρι, μπορείς να εφαρμόσεις γρήγορα και απλά τα κλασσικά "ανεβοκατεβάσματα" - step ups. Η άσκηση αυτή βάζει στα πόδια σου φτερά καθώς απαιτείται να κινούνται με γρήγορο και δυναμικό ρυθμό, ενισχύοντας την προσπάθεια σου να απαλλαγείς από περιττές συσσωρευμένες θερμίδες.

Mountain climbers: H άσκηση "ορειβάτης" χρησιμοποιείται συνήθως για προπονήσεις HIIT επειδή ενεργοποιεί ταυτόχρονα το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σου. Επιπλέον, λειτουργεί ως προπόνηση cardio, αφού μέσω αυτής αυξάνεται ο καρδιακός σου ρυθμός.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i