Το διατροφικό πρόγραμμα της Kate Middleton για άμεση απώλεια περιττών κιλών

Η δούκισσα του Cambridge φροντίζει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, συνδυάζοντας την τακτική άσκηση με την ισορροπημένη διατροφή.

Kate Middleton @Instagram

Παρά τις επαναλαμβανόμενες περιοδείες, τα τακτικά κοινωνικά events και την καθημερινή διεκπεραίωση των βασιλικών της καθηκόντων, η δούκισσα του Cambridge έχει καταφέρει να διατηρήσει αψεγάδιαστη τη σιλουέτα της στο πέρασμα των χρόνων, ακόμα και έπειτα τη γέννηση των τριών παιδιών της. Η Kate Middleton ακολουθεί κατά βάση έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος συνδυάζει την τακτική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, σε ορισμένες φάσεις της ζωής της προκειμένου να ξεφορτωθεί άμεσα περιττά κιλά και βάρος - όπως την περίοδο πριν από τον γάμο της το 2011 – ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, η σύζυγoς του πρίγκιπα William επιλέγει τη δίαιτα Dukan για να επαναφέρει άμεσα τη φόρμα στη σιλουέτα της.

Τι είναι η δίαιτα Dukan;

Ιστορικά η δίαιτα Dukan έγινε γνωστή από έναν Γάλλο γενικό ιατρό, τον Dr Pierre Dukan τη δεκαετία του 1970. Η εν λόγω διατροφή προέκυψε από έναν ασθενή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να εγκαταλείψει οποιοδήποτε φαγητό για να χάσει βάρος, εκτός από το κρέας, γι' αυτό και πρόκειται για μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρισμένη σε τέσσερις φάσεις:

1) Επίθεση: H πρώτη φάση διαρκεί από 2 έως 5 ημέρες ανάλογα με τον fitness στόχο που έχει θέσει κανείς και επιτρέπεται η απεριόριστη κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης καθώς και τροφών με χαμηλά λιπαρά. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη φάση αυτή, όπως κοτόπουλο, αυγά, γιαούρτι κ.α.

2) Κρουαζιέρα: Διαρκεί από έναν έως 12 μήνες και εξυπηρετεί την εναλλαγή μέρα με τη μέρα, άπαχης πρωτεΐνης με φρέσκα λαχανικά. Σε αυτή τη φάση γίνεται η δυσκολότερη δουλειά καθώς τώρα ξεκινάς να χάνεις βάρος.

3) Εδραίωση: Η τρίτη φάση της δίαιτας Dukan θεωρείται η σημαντικότερη καθώς μέσω αυτής επιδιώκεις να διατηρήσεις το βάρος μετά την απώλεια των κιλών. Πλέον μπορείς να προσθέσεις σίγα σιγά στη διατροφή σου ποικιλία γεύσεων, χωρίς να παραλείπεις να γυμνάζεσαι τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

4) Σταθεροποίηση: Έχοντας χάσει τα κιλά που επιθυμείς, μένει να προσαρμόσεις όλα όσα έμαθες από τη διατροφή αυτή στον τρόπο ζωής σου. Δηλαδή, τρέφεσαι ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο, όχι απαραίτητα περιοριστικό και εντάσεις την τακτική άσκηση στο πρόγραμμά σου. 

Τι περιλαμβάνει το διατροφικό πρόγραμμα της Kate Middleton με βάση τα παραπάνω δεδομένα;

Επίθεση: άπαχο κρέας, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και οστρακοειδή, σόγια, τόφου, τυρί cottage, γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, πίτουρο βρώμης

Κρουαζιέρα: άπαχο κρέας, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και οστρακοειδή, σόγια, τόφου, τυρί cottage, γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, μη αμυλώδη λαχανικά όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μανιτάρια, πίτουρο βρώμης

Εδραίωση: Μια μερίδα φρούτων όπως μούρα, μήλο, πορτοκάλι, αχλάδι, δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, τυρί μία μερίδα, 1-2 μερίδες αμύλου την εβδομάδα, μερίδες κρέατος 1-2 φορές την εβδομάδα, 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης την ημέρα.

Σταθεροποίηση: Δεν υπάρχει περιορισμός τροφών, όμως διατηρεί σε ένα βαθμό τα φαγητά τις τρίτης φάσης.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i