Μπορεί μια απλή συνήθεια να σε οδηγήσει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής;

Κι όμως μπορεί! Αρκεί να έχεις σύμμαχο τις μικρές καθημερινές απολαύσεις της ζωής.

Wasa

Στις 7:00 ακριβώς το ξυπνητήρι χτυπάει και μια νέα ημέρα ανοίγεται μπροστά μου. Όσο ετοιμάζομαι βιαστικά για να προλάβω την κίνηση στους δρόμους, έχω ήδη στο μυαλό μου το πρωινό που θα επιλέξω πάλι σήμερα. Αφού γεμίσω μπαταρίες, φεύγω απευθείας για την δουλειά. Τηλεφωνήματα, deadlines, πολύωρες συναντήσεις και εξωτερικές υποχρεώσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος μιας τυπικής ημέρας. Η επιστροφή στο σπίτι, αργά συνήθως το απόγευμα, μοιάζει σωτήρια λίγες μόνο ώρες πριν με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου. Μερικές στιγμές χαλάρωσης και τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν. Το επόμενο πρωί όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή.

Η παραπάνω ρουτίνα αποτελεί πραγματικότητα για πολλούς από εμάς, με μικρές μόνο διαφοροποιήσεις. Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι να επιβεβαιώσουμε την παραπάνω παραδοχή, αλλά να ανακαλύψουμε μέσα στις χιλιάδες υποχρεώσεις που συναντούμε καθημερινά, εκείνες τις μικρές – και συνήθως – απλές συνήθειες που μας χαρίζουν καλύτερη διάθεση. Γιατί η τελευταία είναι το παν στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε άρτια ή βελτιώσουμε την υγεία μας, με όλα τα υπόλοιπα wellness tips να ακολουθούν.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά μέσα στη μέρα σου;

Αν ρωτάς εμένα, θα απαντήσω με σιγουριά το πρωινό γεύμα που επιλέγω τα τελευταία χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. Θα μου πεις "μα καλά δεν έχεις βαρεθεί να τρως το ίδιο πρωινό κάθε μέρα;", όμως αν το καλοσκεφτείς – όπως πρόσφατα συνειδητοποίησα και εγώ – τα απλά και ουσιαστικά πράγματα είναι εκείνα που προσφέρουν στιγμές απόλαυσης σε μια δύσκολη ή εύκολη ημέρα. Και για μένα, το να επιλέγω στο πρωινό μου τις τραγανές αλλά και θρεπτικές φρυγανιές Wasa, ήταν το σημαντικότερο βήμα προς τον ιδανικό, για τα δικά μου δεδομένα, ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Και γιατί αυτό;

Wasa

Γιατί οι φρυγανιές "Σουηδικού Τύπου" Wasa είναι τόσο φυσικές και συνάμα γευστικές, όπως ακριβώς θα ήθελα να ήταν όλη μου η ζωή. H ιδιαιτερότητα τους, που τις καθιστά μοναδικές στο είδος τους, είναι ο εξαιρετικά προσεκτικά επιλεγμένος και περιορισμένος αριθμός των συστατικών τους (η απλότητα που λέγαμε). Για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται βασικά μόνο υλικά όπως: αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, αλεύρι σίτου, σουσάμι, μαγιά και αλάτι με αποτέλεσμα να είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτό είναι και το DNA των προϊόντων Wasa, καθώς και ο λόγος που αποτελούν την ιδανική επιλογή για μία υγιεινή και φυσική διατροφή.

Wasa

Αγνές πρώτες ύλες και τραγανή υφή για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Λόγω της φύσης των πρώτων υλών τους αλλά και της βιώσιμης διαδικασίας παραγωγής και διανομής τους οι Wasa αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά τρόφιμα στην κατηγορία των προϊόντων ολικής αλέσεως ενώ παράλληλα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας ισορροπημένης διατροφής, κάνοντας καλό σε εμένα, αλλά και στο περιβάλλον. Με μια μικρή καθημερινή επιλογή, δείχνω έμπρακτα στον εαυτό μου ότι νοιάζομαι για εκείνον τόσο από άποψη υγειούς ανάπτυξης, μέσω των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνω, όσο και μέσω της φροντίδας του πλανήτη, μειώνοντας το περιβαλλοντικό μου αποτύπωμα.

Wasa

Χωρίς περίπλοκες διαδικασίες και ατελείωτους χρόνους μαγειρέματος, οι τραγανές φρυγανιές Wasa μου χαρίζουν ένα δυναμωτικό και χορταστικό πρωινό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες. Όσο για την γεύση, προσθέτω διάφορα απλά υλικά, δημιουργώντας τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Από τους πιο αγαπημένους μου είναι φρυγανιά Wasa Original με γιαούρτι και ρόδι, Wasa Ολικής Άλεσης με γαλοπούλα και τυρί κρέμα και Wasa Delikatess με πραλίνα φουντουκιού και raspberries.

Wasa

Η σημασία του "wholesomeness" ξεκινά από το πρωινό μου

Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου ή το αφτί σου τον παραπάνω wellness όρο, ο οποίος όπως καλά κατάλαβες, περιγράφει την ευεργετικότητα που εσωκλείει στο σύνολο του ένα προϊόν, όπως οι φρυγανιές Wasa. Θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής τον υγιεινό τρόπο ζωής για το σώμα, το μυαλό, το πνεύμα αλλά και τον πλανήτη, το πρωινό μου μπορεί να γίνει ο λόγος της ευεξίας μου. Γιατί δεν πρόκειται απλώς για ένα πρωινό γεύμα, με δύο – τρεις φρυγανιές, αλλά για μια συνήθεια που με βοηθάει να εστιάσω στις μικρές στιγμές απόλαυσης της ζωής.

Wasa

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα wasa.com/el-gr/.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i