Σοκολατένια raspberries: Μια γλυκιά λιχουδιά με σημαντικά οφέλη

Όταν η λαχτάρα για κάτι γλυκό σου χτυπάει την πόρτα, απάντησε με ένα νόστιμο αλλά κυρίως υγιεινό σνακ.

ρασμπερις iStock

Τα raspberries, aka σμέουρα, αποτελούν έναν εξαιρετικά δημοφιλή καρπό, ο οποίος χάρη στην ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση του συνδυάζεται άψογα με πολλές γλυκές αλλά και αλμυρές συνταγές. Κάποιοι επιλέγουν απλώς να τα καταναλώνουν μόνα τους ως μια επιλογή δροσιστικού φρούτου, χαρίζοντας στον οργανισμό τους σημαντικά οφέλη. Τα raspberries, ιδιαίτερα τα κόκκινα, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης K, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και φυτικών ινών, ενώ είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση καθώς και για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Διάβασε επίσης: Χρώματα στις τροφές: Τι βιταμίνες "δείχνει" κάθε χρώμα στα λαχανικά

Στα παραπάνω πλεονεκτήματα προστίθενται μεταξύ άλλων και οι χαμηλές θερμίδες που διαθέτουν στο σύνολο τους, αφού μόλις 100 γραμμάρια σμέουρα ισοδυναμούν με 52 θερμίδες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα raspberries αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες εκείνες τις φορές που η επιθυμία για κάτι γλυκό σου χτυπάει την πόρτα. Συνδυάζοντας με λίγη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, μπορείς να απολαύσεις ένα νοστιμότατο γλυκάκι, το οποίο σίγουρα δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω την σιλουέτα σου. Για τα σπιτικά σοκολατένια raspberries θα χρειαστείς:

Υλικά:

100 γραμμάρια raspberries (κόκκινα)

10 φουντούκια

70 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

½ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Αφού στρώσεις σε ένα μικρό ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, λιώσε την σοκολάτα με το λάδι καρύδας. Σε κάθε σμέουρο τοποθέτησε μέσα από ένα φουντούκι και έπειτα βούτηξε το μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Ακούμπησε τα πάνω στο ταψί και τοποθέτησε τα στην κατάψυξη για 20 με 30 λεπτά. Τα σοκολατάκια σου είναι έτοιμα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i