Τι πρωινό αξίζει να επιλέξεις από τον μπουφέ του ξενοδοχείου στις διακοπές;

Το πρωινό γεύμα είναι ίσως το σημαντικότερο της ημέρας καθώς γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια , την οποία χρειάζεται απαραιτήτως και στις διακοπές.

πρωινο σε μπουφε iStock

Το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο της ημέρας, με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής να συμφωνούν ομόφωνα με την εν λόγω παραδοχή. Και αυτό γιατί, το πρωινό ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην απώλεια βάρους, αλλά και στην εξασφάλιση ενέργειας, όπως επίσης και σε μια σειρά σημαντικών λειτουργιών για την καλή υγεία του οργανισμού.

Την περίοδο των διακοπών, ωστόσο, το πρωινό μοιάζει με challenge ακροβασίας, καθώς όταν βρίσκεσαι μακριά από την άνεση του σπιτιού σου δεν έχεις πάντοτε την πολυτέλεια να επιλέγεις τα υγιεινά τρόφιμα που συνηθίζεις, πέφτοντας στον πειρασμό να κάνεις ανθυγιεινές επιλογές. Το τελευταίο συμβαίνει αρκετά συχνά όταν στο κατάλυμα που επιλέγεις για τη διαμονή σου υπάρχει μπουφές με πρωινό, ο οποίος διαθέτει κάθε λογής φαγητά. Με μια πρώτη ματιά, τα αρτοσκευάσματα όπως κέικ, muffins, κρουασάν, τα γλυκά, οι συσκευασμένοι χυμοί, τα δημητριακά και τα αλείμματα τύπου μαρμελάδες, δε βοηθούν ιδιαίτερα να δημιουργήσεις ένα "ποιοτικό και σωστό" πρωινό. Για αυτό, η διατροφολόγος του nutrition λογαριασμού στο Instagram "mahuki.nutrition" παρέχει τις εξής πολύτιμες συμβουλές:

Απόφυγε τον πειρασμό να δοκιμάσεις ένα από όλα

Μπορεί να μη συναντάς συχνά τόσες μαζεμένες λιχουδιές στο καθημερινό πρωινό σου, αλλά η τακτική του να δοκιμάσεις "απλά" ένα από όλα ίσως σε οδηγήσει να καταναλώσεις πολύ μεγαλύτερη μερίδα πρωινού από εκείνη που συνηθίζεις και προβλέπεται σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα.

Αξιολόγησε τον μπουφέ πρωινού

Και δεν εννοούμε να βαθμολογήσεις με πέντε ή λιγότερα αστεράκια με βάση το πόσο σου άρεσε – κάλλιστα μπορείς να το κάνεις σε μια γενικότερη αξιολόγηση του καταλύματος – αλλά να αξιολογήσεις πρώτα τι ακριβώς υπάρχει στον μπουφέ και έπειτα να επιλέξεις τι θα πάρεις για πρωινό με βάση την όρεξη σου.

Προσπάθησε να μην προσθέσεις πολλά περιττά τρόφιμα

Όχι μόνο ποσοτικά αλλά και περιττά διατροφικά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι γλυκές τηγανίτες και βάφλες, οι πάστες, οι κομπόστες, οι τάρτες, τα τσουρέκια, τα αλλαντικά, οι διάφορες σος κ.α.

Δώσε προτεραιότητα σε υγιεινές διατροφικές επιλογές

Πάντα υπάρχουν και αυτές σε έναν μπουφέ πρωινού, ωστόσο, συνήθως μοιάζουν κάπως "αδιάφορες" στη θέα άλλων λιχουδιών. Δοκίμασε να γεμίσεις το πιάτο σου με φρούτα εποχής, μέλι, βούτυρο, τοπικά τυριά και γενικότερα πηγές υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

Πέραν όμως όλων των παραπάνω, έχει σημασία να επιλέξεις ένα πρωινό που θα σου προσφέρει ευχαρίστηση και δε θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι στερείσαι κάτι που επιθυμείς. Οι διακοπές προσφέρονται για απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία σώματος και πνεύματος, όποτε είναι περιττό να "στρεσάρεις" τον οργανισμό σου με κακής ποιότητας φαγητό.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i