Μελέτη αποκαλύπτει το μυστικό για τα πιο υγιεινά φουρνιστά μπισκότα

Πώς ένα "ανθυγιεινό" σνακ μπορεί να γεμίσει ωφέλημα για τον οργανισμό συστατικά και να αναδειχθεί σε υπερτροφή;

μπισκότα iStock

Έχεις επιχειρήσει ποτέ να φτιάξεις μόνη σου μπισκότα, με την προσπάθεια σου να αποτυγχάνει παταγωδώς, αφού κατέληξαν να είναι είτε πολύ σκληρά, είτε να "διαλύονται" στην πρώτη μπουκιά; Όλοι το έχουμε πάθει, εγκαταλείποντας τα πειράματα στην κουζίνα, με την πεποίθηση ότι είναι απίστευτα δύσκολο να ετοιμάσουμε μόνοι ένα σνακ όπως τα αγαπημένα για πολλούς μπισκότα.

Ίσως σκεφτείς καλύτερα έτσι, αφού το νόστιμο και λαχταριστό αυτό αρτοσκεύασμα δεν είναι πάντοτε φιλικό προς την σιλουέτα αλλά και την υγεία σου, καθώς περιέχει μπόλικη ζάχαρη και αλεύρι. Πριν προλάβεις, όμως, να απαρνηθείς εντελώς το εν λόγω σνακ, νέα έρευνα αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό των επιτυχημένων φουρνιστών μπισκότων αλλά και πως η "ανθυγιεινή" αυτή λιχουδιά θα γεμίσει με ωφέλημα για τον οργανισμό συστατικά, μετατρέποντας την σε υπερτροφή.

Το μυστικό βρίσκεται στα συστατικά (προφανώς)

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "ACS Food Science & Technology" απέδειξε ότι σε περίπτωση που αντικατασταθεί το κλασσικό αλεύρι με αλεύρι από φλούδες μπανάνας, τότε τα κλασσικά μπισκότα όχι μόνο αποκτούν σημαντική διατροφική αξία, αλλά ψήνονται και ομοιόμορφα. Χωρίς αλλαγή στην εμφάνιση ή την γεύση, τα μπισκότα που οι περισσότεροι έχουν αγαπήσει, αποκτούν μαρκοθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, όπως επίσης και αντιοξειδωτικά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι για να μετατραπεί το εν λόγω σνακ σε θρεπτική τροφή, με λιγότερα λιπαρά, χρησιμοποιώντας χυμούς φρέσκων φρούτων (όπως πορτοκάλι) για το άρωμα, λιγότερη ή καθόλου ζάχαρη, προσθέτοντας στην θέση αυτής μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Όπως εξηγούν σημασία έχει να διατηρείται το μέτρο τόσο στις ποσότητες των "περιττών" συστατικών, όσο και στην κατανάλωση γενικότερα των γλυκών.

Διάβασε επίσης: Χωρίς αλεύρι: Φτιάξε μπράουνις και μάφινς με δύο σούπερ συνταγές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i