Τα πιο εύκολα και υγιεινά "παγωτίνια" περιέχουν μόλις 35 θερμίδες

Η μικρή, υγιεινή λιχουδιά που θα καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό.

μπανανα iStock

Η απογευματινή λιγούρα που πιθανότατα αισθάνεσαι μετά το σχόλασμα της εργασίας είναι ένα φυσιολογικό – κατά μία έννοια – φαινόμενο καθώς τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σου αρχίζουν και μειώνονται σημαντικά. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, αισθάνεσαι πως η έντονη αυτή επιθυμία για φαγητό συνδέεται στενά με το γλυκό, αναζητώντας ένα σνακ με ζάχαρη ή/και σοκολάτα με σκοπό να "ανακτήσεις" και πάλι τις δυνάμεις σου.

Παρόλα αυτά, η εν λόγω έντονη επιθυμία συχνά έρχεται σε σύγκρουση με την σκέψη πως ένα ακόμα γλυκό στο διατροφικό σου πρόγραμμα θα επιβαρύνει σημαντικά την σιλουέτα σου, σαμποτάροντας ταυτόχρονα την προσπάθεια σου να απαλλαγείς από περιττά κιλά αλλά και να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Ποιος είπε όμως ότι η τελευταία δεν περιλαμβάνει γλυκές λιχουδιές τις "δύσκολες" ώρες της μέρας; Γιατί ακριβώς αυτό αποδεικνύει με την συνταγή για εύκολα παγωτίνια η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου, η οποία σε χρόνο dt ετοιμάζει σοκολατένιες μπουκίτσες με μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Και το καλύτερο; Το μικρό και σούπερ γευστικό αυτό σνακ περιέχει μόλις 35 θερμίδες.

Υλικά:

2 μπανάνες

2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

φρούτα του δάσους

ξηρούς καρπούς (φουντούκια, φιστίκια, καρύδια, αμύγδαλα)

Κουβερτούρα λιωμένη (75% κακάο)

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε φυστικοβούτυρο επάνω σε κάθε κομμάτι. Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και λίγη λιωμένη κουβερτούρα. Παγώνουμε για 2 ώρες και μετά τα βάζουμε σε τάπερ και τα διατηρούμε στην κατάψυξη.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i