Φθινοπωρινό πρωινό: Overnight oats με ρόδι και αντιοξειδωτικά

Μια νόστιμη και κυρίως θρεπτική επιλογή για να ξεκινήσεις γεμάτη ενέργεια την ημέρα σου.

ρόδι iStock

Η βρώμη αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Προσφέρει πολλά σημαντικά οφέλη στον οργανισμό, από τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου μέχρι την απώλεια βάρους, ενώ ταιριάζει άψογα σε πολλές και διαφορετικές συνταγές. Οι περισσότεροι επιλέγουν να καταναλώνουν τη βρώμη στο πρωινό αφού η πλούσια περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες, καθιστούν το εν λόγω γεύμα αρκετά χορταστικό και ταυτόχρονα δυναμωτικό, προσφέροντας άμεσα ενέργεια που διαρκεί.

Χωρίς αμφιβολία το overnight oats, aka η βρώμη που ετοιμάζεις από το βράδυ, βρίσκεται στην κορυφή των go to επιλογών πρωινού, αφού εκτός από την ευκολία στην προετοιμασία, αποτελεί ένα πιάτο που επιδέχεται πολλές αλλαγές ως προς τα συστατικά του. Μια σούπερ ανανεωμένη, εποχιακή και άκρως θρεπτική συνταγή είναι αυτή με ρόδι και κανέλα. Το ρόδι ως φρούτο του φθινοπώρου είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, K, E, φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο, ενώ διακρίνεται για την αντιοξειδωτική του δράση, χάρη στην πληθώρα πολυφαινόλων που περιέχει. Ο παραπάνω θρεπτικός συνδυασμός, με τις φυτικές ίνες της βρώμης δημιουργούν μια εξαιρετικά χορταστική και "προστατευτική" για τη συνολική υγεία του οργανισμού επιλογή.

Υλικά:

½ φλιτζάνι βρώμη

½ φλιτζάνι γάλα (της επιλογής σου)

½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Μια πρέζα αλάτι

Λίγο σιρόπι σφενδάμου

Αμύγδαλα ψιλοκομμένα, σπόροι κολοκύθας κ.α.

Προετοιμασία:

Πρόσθεσε τη βρώμη, το γάλα, τα ρόδια, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τους σπόρους chia και το αλάτι σε ένα βαζάκι και αφού ανακατέψεις πολύ καλά να γίνουν ένα μείγμα, κλείσε το βαζάκι με καπάκι και τοποθέτησε το όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα πρόσθεσε απλώς λίγο σιρόπι σφενδάμου και τα toppings της επιλογής σου.

Διάβασε επίσης: Πρωινό για δυνατό ανοσοποιητικό: Οι βασικοί κανόνες για να ακολουθείς

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i