Πώς να ενισχύσεις την απώλεια βάρους μέσω του ύπνου

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι.

Απώλεια βάρους iStock

Η απώλεια βάρους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που επιθυμείς να προσεγγίσεις, προϋποθέτει δύο βασικά και απαράλλακτα στοιχεία: περισσότερες υγιεινές διατροφικές επιλογές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και τακτική σωματική δραστηριότητα, με ποικιλία στο είδος των ασκήσεων. Οι παραπάνω δύο αλλαγές που ενδεχομένως χρειαστεί να εφαρμόσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα είναι σταθερές και είναι αδύνατο να αμφισβητηθούν από οποιονδήποτε τρόπο και μέσο που υπόσχεται απώλεια περιττών κιλών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιπλέον τεχνικές που θα ενισχύσουν την εν λόγω διαδικασία.

Διάβασε επίσης: Τι πρέπει να σταματήσεις για να αποκτήσεις ένα πιο υγιές σώμα (και μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό)

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν θέλεις να αφήσεις κανένα κομμάτι της ημέρας ανεκμετάλλευτο, όσο αναφορά την απώλεια βάρους, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις την προσπάθεια σου ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πώς να ενισχύσεις την απώλεια βάρους μέσω του ύπνου:

Κοιμήσου στο απόλυτο σκοτάδι

Όταν κοιμάσαι στο απόλυτο σκοτάδι, το σώμα και το μυαλό ξεκουράζονται πολύ πιο αποτελεσματικά, χωρίς να υπάρχουν διάφορα ερεθίσματα και διακοπές. Όσο καλύτερα και πιο ποιοτικά αναπαύεται ο οργανισμό σου, τόσο περισσότερες ποσότητες μελaτονίνης παράγονται. Οι ορμόνες αυτές συμβάλουν με την σειρά τους στην παραγωγή καφέ λίπους, το οποίο αποδεδειγμένα καίει περισσότερες θερμίδες.

Επίλεξε ένα ρόφημα πρωτεΐνης πριν τον ύπνο

Ή γενικότερα μια πηγή που θα χαρίσει στο σώμα σου μια ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης. Και γιατί να το κάνεις αυτό; Για τον απλούστατο λόγο ότι η πρωτεΐνη θα ενισχύσει τις λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών, για πιο αποτελεσματικές προπονήσεις.

Απόφυγε το αλκοόλ

Η φάση REM του ύπνου, είναι το στάδιο κατά το οποίο το σώμα καίει τις περισσότερες δυνατές θερμίδες που μπορεί όσο αναπαύεται. Όταν όμως έχεις καταναλώσει αλκοόλ, το σώμα εργάζεται πολύ πιο σκληρά για να το μεταβολίσει, αδυνατώντας να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο ξεκούρασης.

Όπως επίσης και το μεγάλο δείπνο

Φρόντισε το τελευταίο γεύμα πριν ξαπλώσεις να μην είναι επιβαρυντικό για τον μεταβολισμό σου, ειδικά αν πρόκειται να καταναλωθεί μόλις λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Όσο πιο σκληρά εργάζεται το σώμα σου για να μεταβολίσει τις θερμίδες αυτές, τόσο απομακρύνεται από τη φάση REM του ύπνου. Επίλεξε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα ή σνακ, ώστε να χορτάσει το στομάχι σου αλλά να μην επιβαρύνει τον μεταβολισμό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i