Make It Vegan! Αγαπημένες συνταγές γίνονται vegan με ένα μόνο swift

Το εύκολο tip που σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ κατά τη μεταβατική περίοδο στη διατροφή σου - αλλά και γενικότερα.

Vegan iStock

Τα γεύματα με βάση τα φυτικά προϊόντα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις μας. Η vegan διατροφή καταλαμβάνει πλέον όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του διατροφικού τοπίου, ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες, ένα ευοίωνο γεγονός τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για εμάς τους ίδιους. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας διατροφής, αναμφίβολα, θα σε απαλλάξει από πολλά ζωικά λιπαρά και είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να νιώσεις μια ευεξία.

Αν είσαι νέος-α σε αυτόν τον τρόπο ζωής - ή ακόμα και αν θέλεις να τον υιοθετήσεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα - η προσαρμογή σε μία διατροφή χωρίς ζωικές τροφές μπορεί να είναι δύσκολη. Ποιο είναι όμως ένα εύκολο tip που σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο - αλλά και γενικότερα; Το να δημιουργήσεις αγαπημένες και κλασικές συνταγές, συνταγές με τις οποίες έχεις μεγαλώσει, τις αγαπάς γευστικά και σου ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις, στη vegan εκδοχή τους. Το πιο σημαντικό μέρος του να κάνεις συνταγές φιλικές προς τον vegan εαυτό σου είναι να βρεις συστατικά που είναι παρόμοια σε υφή και γεύσεις και να δημιουργήσεις αυτά τα αγαπημένα γεύματα, μόνο με ένα swap.

Για παράδειγμα, τα φυτικά προϊόντα Violife υποκαθιστούν το κλασικό τυρί με τους πιο γευστικούς και ποικίλους τρόπους. Ανάμεσα σε αυτά, θα βρεις  μια ευρεία γκάμα ειδών, γεύσης και προτιμήσεων, όπως cheddar, gouda και mozzarella σε φέτες, μπλοκ, τριμμένα ή, και αλειφόμενα. Θα γίνουν έτσι ο νέος σου σύμμαχος σε αυτή τη νέα διατροφική εξερεύνηση ή τρόπο ζωής που θα επιλέξεις.

 Αντικαθιστώντας απλώς τη λέξη ‘’cheese’’, με τη λέξη ‘’change’’, δηλαδή αλλαγή, τα φυτικά προϊόντα Violife αναδημιουργούν κλασικά και νόστιμα γεύματα που έχουν βάση το τυρί, προτείνοντας το ‘’ChangeBurger”, το "Nachos N’ Change” και το "Changecake”, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι τα φυτικά ή vegan τρόφιμα δεν έχουν την ίδια γεύση με τα αντίστοιχα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν πως δε χρειάζεται να είσαι vegan, για να κάνεις τη διαφορά.

Ακολουθούν μερικές εύκολες και πολύ αγαπημένες συνταγές και το εύκολο swap τους που θα τις μετατρέψει σε ένα γευστικό vegan γεύμα.

Το VIOBLOCK, το φυτικό αναπλήρωμα βουτύρου είναι υπέροχα κρεμώδες, αλλά και 100% vegan. Περιέχει φυτικά έλαια, έλαιο καρύδας, βιταμίνες D2, B1, B2, B6, B12 και φολικό οξύ και είναι ιδανικό για αγαπημένες συνταγές όπως νάτσος τυρί, mac 'n' cheese αλλά και για φοντύ τυριών.

H φέτα είναι μια από τις κλασικές, ελληνικές γαστρονομικές κληρονομιές. Με έμπνευση τη μοναδική της γεύση, δημιουργήθηκε από τη Violife το Greek White, με ξεχωριστή υφή που επιτρέπει να τρίβεται εύκολα και να έχει καλύτερη απόδοση όταν ψήνεται. Είναι η ιδανική επιλογή για σαλάτες, ντάκο, πίτες, πίτσα ή ακόμα και σαγανάκι.

 

 

Το Violife Τριμμένο είναι ιδανικό για να απογειώσει όλες τις σπεσιαλιτέ σου και αποτελεί ένα vegan προϊόν που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ψυγείο σου. Δοκίμασέ το στην αγαπημένη σου συνταγή για πίτσα ή ακόμα και για το vegan παστίτσιο σου. 

Η αγαπημένη vegan επιλογή με την υπέροχη κρεμώδη υφή είναι το Violife Original Creamy, ιδανικό για αλμυρά σνακ όπως μέσα σε μία τορτίγια, που θα συνδυαστεί με άλλα αγαπημένα σου υλικά, ή γλυκές δημιουργίες όπως cheesecake και tiramisu.    

 

Στη Violife θα βρεις δύο διαφορετικές γεύσεις σε φέτες του τοστ, που θα καλύψουν κάθε πιθανή γεύση σου: Gouda και Cheddar. Ιδανικά για όλη την οικογένεια και την καθημερινότητα καθώς μπορείς να μην αποχωριστείς το εύκολο και γρήγορο τοστάκι ή να δώσεις έξτρα γεύση στο μπιφτέκι λαχανικών σου στον φούρνο. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Violife, μπορείς να επισκεφθείς το κανάλι στο YouTube και να παρακολουθήσεις το EPIC Movie, ή να επισκεφθείς το https://violifefoods.com/el/vegan-syntages/ και τη σελίδα @Violife_Foods στο Instagram, και να εμπνευστείς για εύκολες και νόστιμες vegan συνταγές – από νηστίσιμη σπανακόπιτα, μέχρι αφράτο carrot cake.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i