Αφράτη ζύμη για mini πίτσες με ένα μόνο υλικό πλούσιο σε πρωτεΐνη

Η σπιτική πίτσα γίνεται παιχνιδάκι.

ευκολη ζυμη για πίτσα iStock

Η πίτσα αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο junk food στον κόσμο, με τις διάφορες παραλλαγές της να ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Βέβαια, ένα μόλις κομμάτι πίτσας ανάλογα τα συστατικά που θα περιέχει, μπορεί να είναι πλούσιο σε περιττές θερμίδες και σίγουρα δεν θα είναι τόσο χορταστικό ώστε να μην χρειαστείς δεύτερο. Η σπιτική εκδοχή σίγουρα είναι μια καλή λύση ως προς τον έλεγχο των συστατικών που θα χρησιμοποιήσεις, ωστόσο πολλές φορές η ζύμη μοιάζει αρκετά μπελαλίδικη υπόθεση, ειδικά αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για την κουζίνα.

Αυτά ισχύουν μέχρι στιγμής, αφού πλέον υπάρχει τρόπος να φτιάξεις την πιο αφράτη ζύμη για mini πίτσες με μόλις ένα υλικό, το οποίο μάλιστα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το τελευταίο δεν είναι άλλο από το ασπράδι αυγού, το οποίο όταν χτυπηθεί καλά γίνεται μια βελούδινη μαρέγκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η τέλεια βάση για τις πίστες σου.

Για την αφράτη ζύμη πίτσας με ένα υλικό θα χρειαστείς: (4-5 mini πίτσες)

Ασπράδια από 4 αυγά (περίπου 120 γρ.)

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν μια πλούσια, παχύρρευστη μαρέγκα. Με ένα κουτάλι, άπλωσε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα γέμισε τις mini ζύμες με τα υλικά της επιλογής σου και συνέχισε το ψήσιμο ανάλογα με τις γαρνιτούρες που θα προσθέσεις.

Διάβασε επίσης: Τέσσερις συμβουλές για να μετατρέψεις μια πίτσα σε υγιεινό γεύμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i