Mηλόξυδο: 5 εκπληκτικά οφέλη του (spoiler: βοηθά στην απώλεια βάρους)

Ένα φυσικό εργαλείο για καλύτερη πέψη και για πολλά άλλα κομμάτια της υγείας μας.

μηλόξυδο iStock

Το μηλόξυδο έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως καταστροφή του σμάλτου των δοντιών ή ερεθισμό του λαιμού. Είναι καλύτερο να καταναλώνεις το μηλόξυδο με μέτρο και να συμβουλευτείς έναν ειδικό πριν το χρησιμοποιήσεις ως θεραπεία για οποιονδήποτε λόγο. Παρακάτω, θα βρεις πέντε εκπληκτικά οφέλη του: 

Βελτιωμένη πέψη:

Το μηλόξυδο βοηθά στην πέψη αυξάνοντας την παραγωγή οξέος του στομάχου, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των τροφίμων. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με χαμηλά επίπεδα οξέος στο στομάχι ή πεπτικά προβλήματα όπως παλινδρόμηση οξέος. Επιπλέον, περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην πέψη και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας.

Μειωμένη φλεγμονή:

Η φλεγμονή είναι μια φυσική απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος, αλλά η χρόνια φλεγμονή μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά προβλημάτων υγείας όπως η αρθρίτιδα, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Το μηλόξυδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω των υψηλών επιπέδων οξικού οξέος. Μελέτες έχουν βρει ότι η κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει τους δείκτες φλεγμονής στο σώμα.

Ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα:

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών. Είναι πλούσιο σε ωφέλιμα βακτήρια και ένζυμα που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν από το οξειδωτικό στρες και τη βλάβη στα κύτταρα του σώματος.

Βελτιωμένος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα:

Η κατανάλωση μηλόξυδου έχει βρεθεί ότι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή αντίσταση στην ινσουλίνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα.

Βοήθημα απώλειας βάρους:

Το μηλόξυδο είναι δημοφιλές ως φυσικό βοήθημα απώλειας βάρους. Ενώ η έρευνα δεν είναι σαφής, ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι η κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να αυξήσει τα αισθήματα πληρότητας και να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το λίπος στην κοιλιά και βελτιώνει τον μεταβολισμό.

Τρεις συνταγές με μηλόξυδο που θα συμβάλλουν στη μείωση λίπους (αφέψημα, ρόφημα και ντρέσινγκ)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i