Ο πιο απολαυστικός τρόπος να δοκιμάσεις φέτος την άνοιξη τις φράουλες

Ένα φρουτένιο επιδόρπιο πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C.

φραουλες_φρουτοσαλατα iStock

Καθώς οδεύουμε στα ενδότερα της άνοιξης, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ηλιόλουστες ημέρες να κάνουν δειλά – δειλά την επανεμφάνισή τους, τα φρούτα εποχής έρχονται να εμπλουτίσουν διατροφικά αλλά και γευστικά την καθημερινή διατροφή μας. Μεταξύ των δημοφιλέστερων και πολύ αγαπητών ανοιξιάτικων φρούτων συγκαταλέγονται και οι φράουλες. Κατακόκκινες και ζουμερές, οι φράουλες δεν έχουν μόνο γλυκιά γεύση, αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά που απογειώνουν την προσπάθεια μας για περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα σε κάθε σχεδόν μπουκιά. Ξεχωρίζουν για την περιεκτικότητά τους σε κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και πολυφαινόλες, οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι ασθενειών ακόμα και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Πέραν του κλασικού τρόπου να απολαύσεις τις φράουλες, η κλινική διαιτολόγος, Κωνσταντίνα Βουδούρη, προτείνει ένα απολαυστικό φρουτένιο επιδόρπιο με τις φράουλες σε ρόλο πρωταγωνιστή. Με λίγες μόνο προσθήκες, η τυπική φρουτοσαλάτα με φράουλες εμπλουτίζεται με αρώματα και γεύσεις, διατηρώντας άθικτες τις θρεπτικές ιδιότητές της.

Υλικά:

Φράουλες

Λίγο λικέρ με γεύση κεράσι ή μέλι

Τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Δυόσμο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά με νερό και ξύδι και κόβουμε μερικά φύλλα δυόσμου. Σε ένα μπολ με αεροστεγές κλείσιμο προσθέτουμε τις φράουλες, τις οποίες θα έχουμε κόψει κομματάκια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το λικέρ ή το μέλι και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύεις πολύ καλά και τοποθετείς στο ψυγείο να κρυώσει.

Διάβασε επίσης: Φράουλες: Μιλάμε για το "hero" φρούτο του καλοκαιριού;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i