Η υγιεινή διατροφή που "αντιστοιχεί" σε 4.000 βήματα ημερησίως - Νέα μελέτη με δοκιμασία άσκησης

Η υγιεινή διατροφή συσχετίστηκε και με καλύτερη μεταβολική υγεία.

διατροφη istock

Όλοι γνωρίζουμε πως η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να συνδυάζεται ιδανικά με άσκηση, έστω και ήπια, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Μια έρευνα πάντως κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι καθημερινές διατροφικές μας επιλογές μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου των βημάτων που κάνουμε καθημερινά, και μάλιστα μέχρι και έως 4.000 επιπλέον βήματα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με καλύτερη φυσική κατάσταση σε ενήλικες μέσης ηλικίας. Ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Michael Mi από το Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη λέει ότι η μελέτη δείχνει ισχυρά δεδομένα που υποστηρίζουν τη σύνδεση μεταξύ της καλής διατροφής και της καλύτερης φυσικής κατάστασης.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.380 ενήλικες με μέση ηλικία τα 54 έτη. Η ομάδα ήταν χωρισμένη σχεδόν στη μέση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε δοκιμασία καρδιοπνευμονικής άσκησης για τη μέτρηση της VO2max, δηλαδή του μέγιστου ρυθμού κατανάλωσης οξυγόνου που μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i