Ο νο 1 κανόνας για ευεξία, ενέργεια και καλή υγεία τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι

Τι επισημαίνει η διατροφολόγος.

Herbalife

Από τη διατροφολόγο - διατροφολόγο Ρένα Γάλλου (nomorediet.gr).

Το ξέρεις ότι το σώμα σου αποτελείται από νερό σε ποσοστό που αγγίζει το 60-70%; Με αυτό και μόνο καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το νερό στην υγεία και την ευεξία σου. Κάθε κύτταρο του οργανισμού σου χρειάζεται νερό για να συνεχίσει να λειτουργεί. Το νερό λειτουργεί ως λιπαντικό για τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σου μέσω της εφίδρωσης και της
αναπνοής και βοηθά στην απέκκριση των αποβλήτων.

Πρόλαβε την αφυδάτωση 

Δυστυχώς, όταν νιώσεις δίψα, τότε έχει ήδη ξεκινήσει η αφυδάτωση. Το ιδανικό είναι να προλαβαίνεις τη δίψα πίνοντας επαρκείς ποσότητες υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βασικός κανόνας είναι να μετράς με ένα δικό
σου μικρό ή κατά προτίμηση μεγάλο μπουκάλι νερό, ώστε να ξέρεις πόσο
πίνεις, να το έχεις μπροστά σου και να βλέπεις πότε και πόσο νερό πίνεις ώστε να μην... ξεχνιέσαι.

Έξυπνη ενυδάτωση

• Ξεχνάς να πιεις νερό μέσα στη μέρα; Κάνε το λίγο πιο... ενδιαφέρον! Πρόσθεσε σε μια κανάτα με δροσερό νερό συμπυκνωμένο χυμό αλόης, φλούδες από αγγούρι, ένα λάιμ σε φέτες και μερικά φύλλα δυόσμου. Έτσι θα έχεις ένα αρωματικό και ενυδατικό ρόφημα που θα απολαμβάνεις όλη τη μέρα.

• Συνδύασε την ενυδάτωση με άλλα οφέλη, όπως την αποτοξίνωση από ένα πράσινο τσάι ή το boost ενέργειας από ένα φλιτζάνι αρωματικό μαύρο τσάι. Μπορείς να έχεις πάντα στο γραφείο ή στην κουζίνα σου κάποιο τσάι ή ένα στιγμιαίο ρόφημα βοτάνων.

• Θέλεις κάτι παραπάνω από απλή ενυδάτωση και δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις κάποιο ρόφημα; Με μια κίνηση απόλαυσε ένα ποτό με ηλεκτρολύτες και ενισχυμένο με βιταμίνες και μέταλλα, μια ιδανική επιλογή για μετά την άσκηση ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Powered by Herbalife.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i