To τυρί cottage είναι η νέα εμμονή του TikTok - Είναι υγιεινό;

Οι 252 εκατομμύρια προβολές στο hashtag #cottagecheese τα λένε όλα.

Cottage_cheese Istock

Ένα γαλακτοκομικό προϊόν που φάνταζε μέχρι πρότινος "παλιομοδίτικο" κάνει δυναμικό comeback στις προτιμήσεις των καταναλωτών, και το όνομά αυτού είναι: τυρί cottage. Αν δεν κάνεις διατροφή, τότε είναι λίγο απίθανο να έχεις αυτή τη στιγμή στο ψυγείο σου ένα κυπελάκι τυρί cottage, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα το βάλεις στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, τα πράγματα θα αλλάξουν, αφού οι χρήστες του TikTok, οι οποίοι ξεπερνούν τα 200.000.000, έχουν πάθει εμμονή με το γαλακτοκομικό προϊόν. Και, όπως με κάθε τάση, που αναδύεται τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από το TikTok, ακολουθεί η παγκόσμια αγορά.

Πέρα από τα οφέλη για την υγεία, οι TikTokers έχουν δημιουργήσει αμέτρητες συνταγές με τυρί cottage - από μακαρόνια και τοστ μέχρι τηγανητές πατάτες και παγωτό (ναι, καλά διάβασες). Είναι, όμως, στην πραγματικότητα καλό το τυρί cottage για την υγεία σου;

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι να δοκιμάσεις το τυρί κότατζ αλλιώς (ακόμα και παγωτό)

To Cottage Cheese είναι η νέα εμμονή του TikTok- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Cottage_cheese
Istock

Τι είναι το τυρί cottage;

Το τυρί cottage πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τυρί που παρασκευάστηκε στην Αμερική. Προέκυψε ως ένας οικονομικός τρόπος χρήσης του γάλακτος που περισσεύει από τη διαδικασία παρασκευής βουτύρου. Το 1970, όμως, κέρδισε τη δημοτικότητα ως ένα "it" διαιτητικό προϊόν και πήρε μία θέση στα υγιεινά τρόφιμα.

Το τυρί cottage είναι ένα είδος τυριού που παρασκευάζεται από το τυρόπηγμα του αγελαδινού γάλακτος και περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός γαλακτοκομικού προϊόντος.

Ποια είναι τα οφέλη του τυρί cottage;

Το τυρί cottage είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Παρέχει, επίσης, βασικά θρεπτικά συστατικά όπως φώσφορο και σελήνιο που διασφαλίζουν ότι τα συστήματα του σώματός σου είναι καλά συντονισμένα.

Έχει, επίσης, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Μεταξύ πολλών άλλων, το δημοφιλές τυρί cottage είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, καθιστώντας το εξαιρετικά ευεργετικό για όσους πάσχουν από οστεοπόρωση ή θέλουν να αποτρέψουν διαταραχές που σχετίζονται με τα οστά.

Τελικά, το τυρί cottage εκτός από τάση στο Tik Tok είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή που αξίζει να προσθέσεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο. Εάν, ωστόσο, υπάρχουν και άλλα συστατικά όπως αρώματα, πρόσθετα τροφίμων ή άλλα τεχνητά συντηρητικά, τότε το τυρί cottage μπορεί γρήγορα να μετατραπεί από ένα σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σε μία όχι και τόσο υγιεινή επιλογή.

Διάβασε επίσης:  Δέκα εκπληκτικά οφέλη από την κατανάλωση τυριού cottage

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i