Αν και σε φήμη το ξεπερνούν η σοκολάτα και το παγωτό, το τυρί παραδόξως, είναι μία τροφή που στην πραγματικότητα έχει εξαιρετικό αντίκτυπο στην υγεία μας, από διάφορες απόψεις. Πολλές επιστημονικές μελέτες το προτείνουν εκ νέου για τα οφέλη του και κυρίως, γιατί μας κάνει χαρούμενους.
Ας δούμε όμως τα πρακτικά πλεονεκτήματά του, πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι:
Βασικά θρεπτικά συστατικά
Το τυρί είναι γεμάτο με σημαντικά βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Β12, φώσφορο και ψευδάργυρο. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για υγιή οστά και δόντια, ενώ η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την επισκευή των ιστών. Οι βιταμίνες Α και Β12 υποστηρίζουν την όραση, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος παίζουν βασικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και τη λειτουργία των ενζύμων.
Υγεία των οστών
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο και βιταμίνη D, το τυρί μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και στην πρόληψη καταστάσεων όπως η οστεοπόρωση. Η τακτική κατανάλωση τυριού μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα αναπτυσσόμενα παιδιά και τους εφήβους, τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και τους ηλικιωμένους ενήλικες, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο για να διατηρήσουν ισχυρά, υγιή οστά.
Δες περισσότερα στο esquire.com.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr