
Οι σαλάτες είναι ένας από τους πιο θρεπτικούς τρόπους να απολαύσεις ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα. Γεμάτες με φρέσκα λαχανικά, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, προσφέρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, χωρίς περιττές θερμίδες. Είτε ως συνοδευτικό είτε ως κύριο γεύμα, οι σαλάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να τρέφονται σωστά, προσφέροντας ενέργεια, βιταμίνες και πολύτιμα αντιοξειδωτικά.
Μπορείς να συνδυάσεις στη σαλάτα σου πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, τόνο, αυγά ή τυρί, να προσθέσεις "έξυπνους" υδατάνθρακες όπως κινόα ή φακές, και να ενισχύσεις τη γεύση με υγιεινά λιπαρά όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς ή αβοκάντο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και το αποτέλεσμα είναι πάντα απολαυστικό.
Η σαλάτα της Jennifer Aniston που έγινε viral είναι ένα τέλειο παράδειγμα και η health coach Brittany Mullins αποκαλύπτει στο eatingbirdfood.gr, όλα τα συστατικά! Δεν είναι μόνο νόστιμη και γεμάτη γεύση, αλλά περιλαμβάνει την ιδανική ποσότητα πρωτεϊνών, υγιεινών υδατανθράκων, λιπαρών και λαχανικών, προσφέροντας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε σε ένα πλήρες γεύμα.
Η σαλάτα της Jennifer Aniston
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι άψητη κινόα , ή σιτάρι πλιγούρι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι αγγούρι, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ψημένα και αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 2 λεμόνια, χυμός (περίπου 5-6 κουταλιές της σούπας)
- ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, για γεύση
- Πιπέρι αλεσμένο, ανάλογα με τη γεύση
- ½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση:
1) Ξέπλυνε και στράγγισε την κινόα. Πρόσθεσε την κινόα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε το νερό να πάρει βράση. Μείωσε τη θερμοκρασία σε σιγανή φωτιά, σκέπασε και μαγείρεψε για 15 λεπτά. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι και άφησέ τη να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
2) Σε ένα μεσαίο μπολ, ανάμειξε την μαγειρεμένη κινόα με το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κόκκινο κρεμμύδι, τα φιστίκια, τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα.
3) Σέρβιρε αμέσως ή άφησε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν τη σερβίρεις.
4) Μπορείς να την αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 μέρες.
Διάβασε επίσης:
Οι 5 αγαπημένες μου σαλάτες για τις μέρες που ακολουθώ διατροφή και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω
Είναι η σαλάτα σου υγιεινή; 7 λάθη που μπορεί να την "καταστρέψουν"
Έξι βήματα για να φτιάξεις μια σαλάτα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr