Συντήρηση τροφίμων στο ψυγείο: 10 τροφές που βάζουμε ενώ δεν πρέπει

Ψωμί, κέτσαπ, καφές, ελιές και άλλες έξι τροφές που δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.

Συντήρηση τροφίμων στο ψυγείο

Συντήρηση τροφίμων στο ψυγείο: 10 τροφές που βάζουμε ενώ δεν πρέπει

Ντομάτες

Όταν τις βάζουμε στο ψυγείο, η γεύση τους αλλοιώνεται. Επιπλέον, η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει την υφή της ντομάτας καταστρέφοντας τις μεμβράνες στο εσωτερικό της και έτσι γίνεται πιο μαλακή. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν είναι να τις βάλουμε σε ένα καλάθι ή μπολ στον πάγκο της κουζίνας.

Βασιλικός

Αν τον βάλουμε στο ψυγείο, ο βασιλικός θα απορροφήσει οσμές από τα άλλα τρόφιμα και θα χαλάσει το άρωμά του. Είναι προτιμότερο, να τον αφήσουμε εκτός ψυγείου, μέσα σε ένα ποτήρι με νερό.

Αβοκάντο

Ο ψυχρός αέρας του ψυγείου σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης και δεν αφήνει το αβοκάντο να μαλακώσει. Ωστόσο, θα πρέπει να τα βάλεις στο ψυγείο στην περίπτωση που τα αγόρασες πολύ ώριμα και δεν θέλεις να τα καταναλώσεις αμέσως.

Ψωμί

Όταν μένει στο ψυγείο, το ψωμί αφυδατώνεται και ξεραίνει πολύ γρήγορα. Διατήρησέ το στον πάγκο της κουζίνας για τρεις-τέσσερις μέρες. Εάν θέλεις να το κρατήσεις περισσότερο, είναι προτιμότερο να το καταψύξεις, αφού πρώτα το τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη.

Καφές

Αν τον βάλεις το ψυγείο το άρωμα και η γεύση του θα αλλοιωθεί. Ο καφές έχει την ιδιότητα να απορροφά οσμές –γι’ αυτό μπορείς να βάλεις λίγο καφές σε ένα πιατάκι και να το αφήσεις μέσα στο ψυγείο εάν διαπιστώσεις ότι υπάρχει κάποια άσχημη μυρωδιά. Τον καφέ που έχεις για να πίνει όμως καλύτερα άφησέ τον μέσα σο ντουλάπι για να διατηρήσει τη φρεσκάδα και το άρωμά του.

Αβγά και άλλες τροφές στο ψυγείο: Να πού θα βάλεις τι και τι να ξέρεις για τη διατήρηση των τροφίμων

Εσπεριδοειδή

Βάλε τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λάιμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ο ψυχρός αέρας τα καταστρέφει. Φρόντισε όμως να τα βάλεις σε ένα μεγάλο καλάθι, ώστε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο γιατί έτσι θα χαλάσουν πιο γρήγορα.

Σάλτσες και ντρέσινγκ

Εάν έχουν ως βάση το λάδι και το ξύδι, δεν υπάρχει λόγος να μπουν στο ψυγείο. Εάν όμως περιέχουν μαγιονέζα, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, τότε πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.

Μέλι

Το μέλι είναι από τις ελάχιστες τροφές που δεν αλλοιώνονται σε καμία περίπτωση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μένει στο ψυγείο. Εάν το αφήσεις μέσα σε καλά κλεισμένο βάζο, θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για πάντα!

Τουρσιά και ελιές

Τα τρόφιμα αυτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ξύδι που τα διατηρεί χωρίς να χαλάνε και να χάνουν την τραγανή υφή τους για πολύ καιρό. Ο μόνος λόγος να τα βάλεις στο ψυγείο είναι εάν σου αρέσει να είναι δροσερά.

Κέτσαπ

Ακόμα και αφού ανοίξεις τη συσκευασία, μπορείς να φυλάς το κέτσαπ στο ντουλάπι, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα από ξύδι και συντηρητικά και δεν θα χαλάσει εάν μείνει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου ένα μήνα.

Τα τρόφιμα που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο και τα ντουλάπια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i