5 σημεία που πρέπει να κοιτάς για να επιλέξεις το πιο νόστιμο καρπούζι

Ιδού οι πέντε τρόποι για να επιλέξεις το πιο φρέσκο και νόστιμο καρπούζι. Μυστικά που ούτε ήξερες, ούτε είχες φανταστεί.

shutterstock_622071983 By Elizaveta Galitckaia

Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού: Απόφυγε εκείνα με λευκά σημεία και προτίμησε εκείνα με κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.

Tα σημάδια από τις μέλισσες: Είναι εκείνα τα σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες και δείχνουν ότι οι μέλισσες προσπάθησαν να το γονιμοποιήσουν. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.

Παχαίνουν οι μπανάνες; Πόσες μπανάνες μπορείς να τρως την εβδομάδα για να μην το παρακάνεις με το κάλιο;

Το φύλο του καρπουζιού: Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογυλλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό.

Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.

Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i