Αλμυρό σνακ με γιαούρτι με ψητά λαχανικά, κύμινο, λεμόνι και καβουρντισμένα καρύδια

Να πώς θα φας τα λαχανικά με τον πιο νόστιμο τρόπο

Ψητά λαχανικά με κύμινο

Ψητά λαχανικά με κύμινο, γιαούρτι με λεμόνι, άνηθο και καβουρντισμένα καρύδια, μια ξεχωριστή ιδέα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή και σνακ. Δοκίμασε να φας τα λαχανικά με τον πιο γευστικό τρόπο.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για ψητά λαχανικά με τραγανό προσούτο και φρέσκα σύκα

Αλμυρό σνακ με γιαούρτι με ψητά λαχανικά, κύμινο, λεμόνι και καβουρντισμένα καρύδια

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα, Μερίδες: 4

Υλικά

  • 450 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές 1,5 εκ.
  • 450 γρ. παντζάρια πλυμμένα και κομμένα σε μπουκιές 1,5 εκ.
  • 1 + 1/2 κ.γ. σπόροι κύμινου
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι 1/2 φλ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος, συν κλωναράκια για γαρνίρισμα
  • 1/2 φλ. καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C και στρώσε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ανακάτεψε καλά τα καρότα και τα παντζάρια με το κύμινο, το λάδι και μια καλή δόση αλατοπίπερο. Άπλωσέ τα στη λαμαρίνα και ψήσε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα, για 45-50 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, ξύσε το λεμόνι στο γιαούρτι σε ένα μέτριο μπολ. Πρόσθεσε τον άνηθο και μπόλικο αλατοπίπερο.
  4. Κόψε το λεμόνι στα τέσσερα. Μόλις βγάλεις τα λαχανικά από το φούρνο, στύψε λίγο λεμόνι από πάνω τους. Κράτησε τα άλλα 3/4 για άλλη χρήση.
  5. Μοίρασε τη μισή σάλτσα γιαουρτιού σε μπολ ή πιάτα. Βάλε από πάνω το υπόλοιπο γιαούρτι, τα καρύδια και τις φουντίτσες του άνηθου.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε νόστιμα ψητά λαχανικά στο φούρνο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i