Μερίδες: 12 μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Υλικά
2 φλιτζ. νιφάδες βρόμης
1 φλιτζ. μαλακό αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2/3 φλιτζ. σιρόπι καστανού ρυζιού (θα το βρεις σε καταστήματα ντελικατέσεν)
3 κ.σ. λάδι κανόλα
1 αβγό
1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα – οποιονδήποτε συνδυασμό τους από σταφίδες, μύρτιλλα, ή κομμάτια βερίκοκα, ή χουρμάδες
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βάλε σε ένα τετράγωνο ταψί, 23 εκ., αλουμινόχαρτο και ψέκασέ το με φυτικό λάδι. Άσε το στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ, βάλε τις νιφάδες βρόμης, το αλεύρι, το σουσάμι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το σιρόπι ρυζιού, το λάδι και το αβγό. Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε αυτό με το αλεύρι, ανακάτεψέ τα και στη συνέχεια ρίξε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα.
Άπλωσε το μείγμα στο ταψί, ισιώνοντάς το όσο γίνεται με μια λαστιχένια σπάτουλα. Ψήσ’ το για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να είναι σκληρό όταν το ακουμπάς στο κέντρο. Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά σε μια σχάρα πριν το αναποδογυρίσεις.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χώρισέ το σε τέσσερα μέρη και κάθε τέταρτο σε τρεις μπάρες. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, αν τα κλείσεις σε αεροστεγές δοχείο.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (μία μπάρα): 223 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά (27% των θερμίδων), <1 γραμμ. κεκορεσμένα λίπη, 38 γραμμ. υδατάνθρακες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 45 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 65 mg νάτριο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr