Δίαιτα με παγάκια; Τι λέει η ειδικός!

Δίαιτα με παγάκια. Αποτελεί τη νέα μόδα και ίσως δεν ακούγεται κακή ιδέα, ειδικά τώρα που πλησιάζει ο πρώτος καύσωνας. Τι λέει όμως η ειδικός Κλειώ Δημητριάδου για τη νέα μόδα της δίαιτας του πάγου;

Μέσα στη ζέστη μπορεί να μην ακούγεται τόσο κακή ιδέα... Ο γαστρεντερολόγος Brian Weiner είχε την έμπνευση για μια δίαιτα με παγάκια και μάλιστα δημοσίευσε και ένα e-book στο οποίο εξηγεί το σκεπτικό του:


Tρώγοντας κάτι παγωμένο, ο οργανισμός καταναλώνει θερμίδες στην προσπάθειά του να διατηρήσει τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος.


Σε αυτή τη δίαιτα με παγάκια συστήνεται η κατανάλωση περίπου 4 φλιτζανιών παγακίων, και με αυτήν την ποσότητα ο γιατρός ισχυρίζεται ότι θα κερδίσεις σε καύσεις 160 θερμίδες ημερησίως. Αν λοιπόν, κάποιος καταναλώσει αυτά τα παγάκια, θα μπορέσει να χάσει, χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο στη διατροφή του, 6 κιλά το χρόνο.

 


Θετικά στοιχεία για τη δίαιτα με παγάκια:


Πράγματι με τα παγάκια, είναι σαν να καταναλώνουμε νερό και αυτό από μόνο του βοηθάει στο μεταβολισμό. 4 φλυτζάνια παγάκια ισοδυναμούν περίπου με ένα λίτρο νερό, οπότε το ίδιο αποτέλεσμα πιθανώς θα είχαμε και με την επιπλέον κατανάλωση ενός λίτρου νερού καθημερινά.


Αυτό που φαίνεται ενδιαφέρον είναι ότι τα παγάκια χρειάζονται και μάσημα, κάτι που δίνει την ψευδαίσθηση του σνακ και ειδικά τώρα το καλοκαίρι μπορεί να είναι και αρκετά ευχάριστο! Ο πάγος όπως και το νερό δεν έχουν θερμίδες και αν με αυτόν τον τρόπο γλιτώσουμε έστω και 3 μπουκιές από κάθε γεύμα, θα έχουμε απώλεια βάρους ούτως ή άλλως.


Τα παγάκια είναι σωτήρια και για όσους έχουν συνηθίσει στο τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας (και ειδικά στο σπίτι από ανία).

 

Αρνητικά στοιχεία για τη δίαιτα με παγάκια:


Το κύριο πρόβλημα είναι η καταπόνηση των δοντιών, ειδικά όταν μιλάμε για καθημερινή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πάγου. Ακόμη, οι 160 θερμίδες που ισχυρίζεται ο εμπνευστής της μεθόδου, είναι σχετικές και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ακριβείς οι υπολογισμοί του... Ας μην ξεχνάμε τέλος, και τη δυσκολία που υπάρχει στην επιχείριση «παγάκια», καθώς πρέπει να βρισκόμαστε πάντα κοντά σε ένα ψυγείο.

 

Συμπέρασμα: περιστασιακά θα μπορούσαμε να καταναλώνουμε παγάκια για σνακ. Αν όμως, θέλουμε να το εφαρμόσουμε συστηματικά, για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τα δόντια μας, το ιδανικό θα ήταν να μην τα δαγκώνουμε αλλά να τα αφήνουμε σιγά σιγά να λιώνουν.


Βέβαια, η ουσιαστική αλλαγή στο βάρος μας και στο σώμα μας, θα έρθει όταν κάνουμε μόνιμες και υγιεινές αλλαγές στον τρόπο της διατροφής μας!

 

 

 

Aπό την Δημητριάδου Κλειώ,

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία

Life Coaching  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (K.E.K.)

Ακροπόλεως 52, Ν. Ηράκλειο, 210-2801324

http://coachmydiet.wordpress.com/

https://www.facebook.com/grafeiodiatrofis

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i