Φωλιές μαρουλιού με κοτόπουλο από την Chrissy Teigen

Η Chrissy Teigen μέσα από το νέο της βιβλίο με τίτλο "Cravings" μας φτιάχνει φωλίτσες μαρουλιού με κοτόπουλο.

folies-kotopoulo

H εγκυμονούσα Chrissy Teigen και σύζυγος του τραγουδιστή John Legend, ετοίμασε και εξέδωσε επιτέλους το βιβλίο με συνταγές της, που φέρει τον τίτλο "Cravings", δηλαδή Λιγούρες.

Η Τέιγκεν αγαπάει το φαγητό και δεν δημιούργησε ένα βιβλίο για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα αλλά μια βίβλο συνταγών για ανθρώπους που λατρεύουν το καλό φαγητό, όπως και η ίδια.

Η ίδια η Chrissy Teigen γράφει στην εισαγωγή του "Cravings"

"Αν περίμενες πως επειδή υπήρξα μοντέλο, θα φτιάξω ένα βιβλίο συνταγών γεμάτο συνταγές για τέλειο σώμα, μάλλον θα εκπλαγείς".

Εμείς, ως shape.gr επιλέξαμε μια συνταγή που είναι υγιεινή περιέχει κοτόπουλο, ετοιμάζεται σε 30 λεπτά μόνο και πρωταγωνιστεί το μαρούλι!

Φωλιές μαρουλιού με κοτόπουλο αλά Chrissy Teigen

Μερίδες 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Τι λέει η Chrissy Teigen για το εν λόγω πιάτο:

«Κάθε φορά που φτιάχνω αυτή τη συνταγή, πιάνω τον εαυτό μου στο ψυγείο μέσα στο βράδυ να τρώω μπουκίτσες απευθείας από το πιάτο. Υγιεινό, χορταστικό και λαχταριστό, δίχως μπέικον, τυρί ή ανθεκτικό άμυλο. Το αγαπώ».

Υλικά:

Για τη σος:

3 κουταλιές γλυκιά Thai τσίλι σος

3 κουταλιές σάλτσα χόϊσιν (Κινέζικη σάλτσα από σόγια, καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά με δυνατή και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν μαρινάδα)

3 κουταλιές λάιτ σος σόγια

2 κουταλιές σος Sriracha (Είναι μία τσίλι σως την οποία βρίσκουμε στα τραπέζια της Ταϊλάνδης! )

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1κουταλιά σησαμέλαιο

1 1⁄2 κουταλιά ξίδι ρυζιού

2 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο (4 σκελίδες)

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

Για τη γέμιση:

450 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο

8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, διατηρώντας ξεχωριστά το άσπρο μέρος και το πράσινο.

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο (2 σκελίδες)

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

200 γραμμάρια λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1/2 κούπα κινέζικα νεροκάστανα ψιλοκομμένα

1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

φύλλα από μαρούλι

teigen

Οδηγίες:

1. Για τη σος: βάζεις τα υλικά σε μπολ και ανακατεύεις.

2. Για τη γέμιση: Βάζεις 2 κουταλιές της σος που έφτιαξε παραπάνω στο κοτόπουλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτεις το κοτόποθλο και ψήνεις 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

3. Βάζεις την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι ή το γουόκ, αφού αφήσεις στην άκρη το κοτόπουλο και σοτάρεις τα κρεμμυδάκια (το άσπρο κομμάτι τους), το τζίντζερ, το σκόρδο, για ένα λεπτό. Προσθέτεις τα μανιτάρια και ψήνεις για 3-4 λεπτά.

4. Βάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά και προσθέτεις τα νεροκάστανα, την πιπεριά, και την υπόλοιπη σος ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά κι έπειτα τοποθετείς τη γέμιση πάνω στα φύλλα μαρουλιού.

Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη και θα σου αρέσει αν είσαι φαν της ιαπωνικής κουζίνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i