Κόκκινο κρασί: Βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό λιποκυττάρων και να βοηθά στο αδυνάτισμα.

pouring-red-wine-from-bottle-in-wine-glass-on-vintage-white-wooden-picture-id922999310 (1)

Τα οφέλη που έχει το κόκκινο κρασί στην υγεία, βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση. Παρόλα αυτά, νέες μελέτες έδειξαν ότι η σύνθεση του κρασιού ίσως είναι ικανή να αποκλείσει τη διαμόρφωση κυττάρων του λίπους.

“Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η πισεατανόλη (σσ. έχει παρόμοια χημική δομή με τη ρεσβερατρόλη) έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική (σε ορισμένες μορφές καρκίνου) δράση. Η μελέτη μας είναι η πρώτη που παρουσιάζει μια πιθανή ευεργετική επίδραση της  πισεατανόλης στην ανάπτυξη των κυττάρων του λίπους στο σώμα” εξηγεί ο Kee-Hong Kim, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Food Science στο Πανεπιστήμιο Purdue.

“Εκτός από το κόκκινο κρασί, η  πισεατανόλη μπορεί να βρεθεί τόσο στα σταφύλια όσο και στον χυμό τους, στα μούρα, στα φιστίκια και στο φρούτο του πάθους. Ενώ η  ρεσβερατρόλη και η  πισεατανόλη είναι ευεργετικές για την υγεία, δεν βρίσκονται σε ικανοποιητική ποσότητα σε αυτά τα φρούτα” συμπληρώνει ο  Kim. “Έτσι η μακροχρόνια κατανάλωση αυτών των τροφών ή ένα συμπλήρωμα διατροφής εμπλουτισμένο με πισεατανόλη, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός σωστού σωματικού βάρους” προσθέτει.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο αλλά το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμαστούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης σύνθεσης σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους.

Αναρωτιέσαι αν πρέπει να το ρίξεις έξω με το κόκκινο κρασί;

Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, η μετρημένη κατανάλωση κρασιού  και ιδιαίτερα του κόκκινου, προάγει εδώ και καιρό την υγεία. Αυτό οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι το κόκκινο κρασί περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών και άλλων βιοενεργών ενώσεων, όπως η ρεσβερατρόλη και τώρα  η πισεατανόλη. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το αλκοόλ παίζει επιζήμιο ρόλο στην υγεία μας, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i