Πώς θα κάνεις light γλυκά; Παγωτό, cookies, μπράουνις και μους σοκολάτας σε υγιεινή ελαφριά εκδοχή!

Μπορείς να απολαμβάνεις light γλυκά με τις εναλλακτικές συνταγές του Shape!

SONY DSC

Iδού οι συνταγές που ανακαλύψαμε για light γλυκά!

Παγωτό κάθε μέρα

Όταν φτιάχνεις το παγωτό σου από φρούτα και ξηρούς καρπούς, μπορείς να το τρως ως επιδόρπιο όσο συχνά θέλεις. Στο lifestyle blog The Skinny Confidential ανακαλύψαμε ένα τύπου froyo παγωτό: ανάμειξε κατεψυγμένες μπανάνες, τριμμένα φιστίκια, βούτυρο αμυγδάλου και ελάχιστο γάλα αμυγδάλου. Συμπλήρωσέ το με σπασμένα ψημένα φιστίκια, μια πρέζα κανέλα και φρέσκα φρούτα και έχεις ένα υγιεινό παγωτό με φρούτα που είναι πεντανόστιμο.

Παγωτό σοκολάτας από γιαούρτι, με λίγες θερμίδες

Μους σοκολατας

Στο blog Chocolate Covered Katie θα βρεις με αποδείξεις πως τα πάντα μπορεί να είναι υγιεινά.

Η εκδοχή της Katie για σοκολατένιο γλάσο μπορεί να σταθεί ως μους σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας, σοκολάτα για παρφέ ή ως dip για φρούτα. Ανάμειξε μία κονσέρβα κρέμας καρύδας με 1/2 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, μία πρέζα στέβια ή ζάχαρη σε σκόνη και πιάσε το κουτάλι.

Η γεύση της είναι πεντανόστιμη, οπότε μια μικρή ποσότητα θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σου για σοκολάτα.

Φτιάξε και απόλαυσε μους σοκολάτα bitter!

Cookies με κομματάκια σοκολάτας

Φτιάχνονται με μόλις πέντε υγιεινά συστατικά. Ανάμειξε 2½ φλιτζάνια βρόμη, 2 ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες, 1 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου, 1 κ.γ. κανέλα και 1/3 του φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Φτιάξε με το μείγμα μπαλάκια, κάνε το σχήμα που θέλεις και ψήσ’ τα στους 180°C για 12-15 λεπτά.

cookies-mpiskota-sokolata

Πλούσια brownies

Τα μαύρα φασόλια μπορούν να γίνουν ένα αναπάντεχο υποκατάστατο του αλευριού στο μείγμα των brownies. Πέρα από τις ίνες και τα υγιεινά λιπαρά τους, τα λιωμένα μαύρα φασόλια δίνουν στα brownies την τραγανή κρούστα και τη γεμάτη γεύση που θα σε κάνουν να αναστενάξεις! Πολτοποίησε μία κονσέρβα φασόλια και ανάμειξέ τα με 2 αβγά, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, 3/4 του φλιτζανιού σκόνη κακάο, 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμνου ή μέλι, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, από 1/2 κ.γ. αλάτι και μπέικιν σόδα και 1/4 του φλιτζανιού λιωμένο λάδι καρύδας και ψήσ’ τα στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.

Το γλυκό της εβδομάδας: μπράουνις με λίγα λιπαρά

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i