#mermaidtoast Πώς θα φτιάξεις το υγιεινό πολύχρωμο τοστ, τη νέα food μανία

Μετά το τοστ του οράνιου τόξου, έρχεται το τοστ της γοργόνας ή #mermaidtoast! Δοκίμασέ το, αν τολμάς να το απολαύσεις με τέτοια σούπερ εμφάνιση.

mairmaidtoast

H Adeline Waugh, η food stylist και φωτογράφος με έδρα το Μαϊάμι που έκανε γνωστό το unicorn toast ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με το #mermaidtoast!

Το πανέμορφο γαλαζοπράσινο τοστ δεν είναι μόνο ωραίο στο μάτι αλλά και υγιεινό μιας και δεν περιέχει τεχνητά χρώματα στην προετοιμασία του.

I guess mermaid toast is officially a thing if @foodandwine did a feature on it... what!? ? ? Beyond flattered...the name sticks for this aquatic creation. I feel like I'm about to go on a mild rant: So, this happened when I put unicorn toast out there too... there will be so many wonderful comments and articles covering it- but then there are also so many people and articles hating on it; saying it's "silly" and asking, "why?" Or "who has time for that?!" Let me just put this out there: I am just having fun! I am a food stylist and I like to create beautiful things using food- I've never claimed to be starting a trend or a putting out a new recipe that is super practical- it's 100% impractical, I just like to play around in the kitchen and attempt to create something aesthetically pleasing and unique from time to time. Also, I don't know about you, but with everything going on in the world today, sometimes I just want to look at some colorful food. Okay- rant over, phew ?? I shouldn't even pay attention to the negativity when there's so much positivity from everyone out there, and for that- I'm extremely appreciative! ❤️ Link in bio to check out the F&W article on #mermaidtoast #vibrantandpure

A post shared by Adeline Waugh (@vibrantandpure) on

New toast creation in the works... ?

A post shared by Adeline Waugh (@vibrantandpure) on

Χωρίς ζάχαρη, το τοστ για γοργόνες, είναι φτιγμένο με κρεμώδες τυρί από γάλα αμυγδάλου και σκόνη από βρώσιμα φύκια άλγης.

Στην Ασία και συγκεκριμένα σε χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα τα φύκια είναι πολύ δημοφιλή, ενώ ειδικά στην ιαπωνική κουζίνα χρησιμοποιούνται διάφορα είδη φυκιών, όπως τα wakame, nori, kombu και hijiki.

Τα συγκεκριμένα γαλαζοπράσινα φύκια αποτελούν τη νέα food μανία και τάση μιας και αφομοιώνονται άμεσα από τον οργανισμό. Η άλγη, το συγκεκριμένο είδος φυκιών, είναι ένα πολύ περιεκτικό θρεπτικό στοιχείο και σχεδόν όλα τα συστατικά που περιέχονται σε αυτό είναι άμεσα μεταβολιζόμενα και μετατρέπονται από τον οργανισμό τάχιστα σε ενέργεια.

Μετά την πράσινη σπιρουλίνα, το εκχύλισμα από την άλγη, τα γαλαζοπράσινα αυτά φύκια, έχει γίνει με΄χρι και ρόφημα στις ΗΠΑ με τον τίτλο μπλε μαγεία (Blue Majik) και υπόσχεται πως είναι γεμάτο ενέργεια, ένζυμα, θρεπτικά στοιχεία και C- φυτοκυανίνη.

Η φυκοκυανίνη αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και συνεπώς φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη η θεραπευτική εφαρμογή της καθώς πολλές ασθένειες σχετίζονται με τον υπερβολικό σχηματισμό ελεύθερων ριζών.

#mermaidtoast Πώς θα φτιάξεις το υγιεινό πολύχρωμο τοστ, τη νέα food μανία - εικόνα 1

Εκτός από τα παραπάνω, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει την αντιμεταλλαξιγόνο, αντιική, αντιαλλεργική, ανοσοενυσχητική, ηπατοπροστατευτική, νευροπροστατευτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i