Νέα έρευνα: Οι Έλληνες έκοψαν το φαγητό απ' έξω! Ποια τρόφιμα είναι πλέον τα αγαπημένα τους;

Πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής παρουσιάζουν οι Έλληνες την τελευταία πενταετία με τους αριθμούς του ντελίβερι να έχουν μειωθεί αισθητά.

nteliveri

Την προσοχή που δείχνουμε πλέον στη διατροφή μας ως λαός καταγράφει μελέτη του Ινστιστούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης, ως λαός, συνεχίζουμε μεν να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες κρέατος αλλά πλέον τηρούμε περισσότερο και τους κανόνες μεσογειακής διατροφής με την κατανάλωση ελαιόλαδου,φρούτων και λαχανικών.

Ιδιαίτερη θέση στη διατροφή των Ελλήνων έχει ο καφές, η φέτα, τα γλυκά, το λευκό κρέας, αλλά υπάρχει και μια τάση για τα όσπρια.

Τέρμα το ντελίβερι:

Πάντως, μία από τις σημαντικότερες τάσεις που καταγράφηκαν είναι η αυξητική τάση για γεύμα στο σπίτι και η σημασία του οικογενειακού φαγητού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ, τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που αποφεύγουν το ντελίβερι ή το φαγητό έξω και προτιμούν πλέον τη μαγειρική στο σπίτι.

Η στροφή στο μαγειρευτό φαγητό οφείλεται τόσο στην οικονομική κρίση αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για μαγειρική ή το ανερχόμενο ενδιαφέρον για προστασία της υγείας των παιδιών ή ακόμα και τις πολλές εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση.

Άλλωστε, στην ελληνική τηλεόραση υπάρχει αυξημένος αριθμός εκπομπών μαγειρικής και μάλιστα σπιτικού φαγητού και υγιεινών συνταγών.

Οι αριθμοί της έρευνας:

- Πάνω από το 80% των γευμάτων σήμερα ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι από την οικογένεια.

-7 στους 10 καταναλωτές πραγματοποιούν καθημερινά το γεύμα τους στο σπίτι παρουσία της οικογένειας τους, ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό (3 στους 10) επιλέγει να τρώει μόνο του.

- Τα γεύματα εκτός σπιτιού πραγματοποιούνται με δυσκολία 1 φορά την εβδομάδα μαζί με φίλους ή συγγενείς.

- Ένα είναι μόλις το βασικό γεύμα που πραγματοποιεί ο μέσος Έλληνας εκτός σπιτιού και 6 τα βασικά γεύματα που καταναλώνονται στο σπίτι.

-Από τα έξι γεύματα στο σπίτι, μόλις το 1 είναι προϊόν ντελίβερι και όχι μαγειρικής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i