Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα... ακολουθούν ΑΥΤΕΣ τις συνήθειες!

Πώς μπορούν κάποιοι άνθρωποι και χάνουν κιλά με επιτυχία; Έχεις αναρωτηθεί ποιά είναι τα μυστικά τους;

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... μαγειρεύουν!

Οι ειδικοί του MyFitnessPal, μίας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες της να καταγράψουν το βάρος, τις δραστηριότητές τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και άλλα, αναζήτησαν  στα δεδομένα 65 εκατομμυρίων χρηστών και βρήκαν τι είναι αυτό που έχουν ξεχωριστό αυτοί που καταφέρνουν να χάσουν κιλά από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Υιοθέτησε λοιπόν αυτές τιςσυνήθειες και θα δεις τα κιλά σου να μειώνονται σύντομα:

1. Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... επιδιώκουν την κοινωνική υποστήριξη

Τα μέλη του MyFitnessPal, που έχουν φίλους οι οποίοι χρησιμοποιούν επίσης την εφαρμογή, χάνουν διπλάσιο βάρος κατά μέσο όρο σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν μία «κοινότητα» στην εφαρμογή. Και ο αριθμός των κιλών που χάνουν ανεβαίνει συνεχώς όσο περισσότερους φίλους έχουν, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή:

Οι χρήστες που έχουν 10 ή περισσότερους φίλους, χάνουν κατά μέσο όρο 4 φορές περισσότερο βάρος από αυτούς που δεν έχουν κανένα φίλο.

«Είναι γενικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που έχουν διαμορφώσει μία κοινότητα και έχουν την υποστήριξη μίας ομάδας, τείνουν να τα καταφέρνουν καλύτερα», λέει η Elle Penner, πρώην εργαζόμενη για το MyFitnessPal, η οποία διατηρεί το μπλογκ για υγιεινό τρόπο ζωής According to Elle.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine επιβεβαιώνει αυτά τα δεδομένα: οι συμμετέχοντες στην έρευνα που βρίσκονταν σε μία ομάδα για απώλεια βάρους, έχασαν έναμεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού βάρους του σώματός τους σε σχέση με αυτούς που προσπαθούσαν μόνοι τους.

2. Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... Παρακολουθούν τη διατροφή τους με συνέπεια

Και δε χρειάζεται να το κάνουν για πολύ χρόνο ώστε να δουν τα πρώτα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του MyFitnessPal, 88 τοις εκατό των χρηστών που καταγράφουν τα γεύματά τους για 7 ημέρες, χάνουν κιλά. «Πολλές φορές τρώμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Όμως, αν καταγράφουμε τα φαγητά μας, δίνουμε προσοχή σε αυτά που βάζουμε στο στόμα μας και στο σώμα μας, γεγονός που βοηθάει να καταλάβουμε και πόση ενέργεια μας δίνουν κάποιες τροφές», αναφέρει η Penner. Ακόμα και αν δεν έχεις μία τέτοια εφαρμογή, το να κρατάς ένα ημερολόγιο των τροφών που καταναλώνεις μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερα κιλά από αυτά που θα έχανες χωρίς αυτό.

Για τις υπόλοιπες τρεις συνήθειες, κάνε κλικ στη γκάλερι:

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... μαγειρεύουν!

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... μαγειρεύουν!

Η εφαρμογή MyFitnessPal παρέχει στους χρήστες την επιλογή να καταχωρίσουν μία συνταγή, ώστε να υπολογίσουν τις διατροφικές πληροφορίες της.Και κατά μέσο όρο, οι χρήστες που εισήγαγαν μία συνταγή αυτή τη χρονιά, έχασαν περίπου 40 τοις εκατό περισσότερο βάρος σε σχέση με αυτούς που δεν το έκαναν(και πιθανότατα δεν μαγείρεψαναρκετά). Φυσικά γνωρίζεις ότι τα σπιτικά φαγητά είναι πιο θρεπτικά και περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τα τυποποιημένα φαγητά ή αυτά που τρως έξω, αλλά μπορεί να μην καταλαβαίνεις την επίδραση που έχουν στην επίτευξη των στόχων σου για απώλεια βάρους.«Τις ημέρες που οι χρήστες του MyFitnessPal δεν ανέβαζαν μια συνταγή, είχαν περισσότερο από έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υπερβούν το όριο στις θερμίδες, τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά και τη ζάχαρη τους για την ημέρα. Και είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα επιτρεπόμενα επίπεδα της ημέρας σε αλάτι.Το μαγείρεμα στο σπίτι όχι μόνο σου προσφέρει περισσότερα θρεπτικά στοιχεία συνολικά, σε σχέση με το φαγητό που τρως σε κάποιο εστιατόριο, αλλά μπορείς να φας και περισσότερη ποσότητα και να αισθάνεσαι χορτάτη, επειδή το σπιτικό φαγητό περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες», προσθέτει η Penner. 

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... λογοδοτούν στον εαυτό τους

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... λογοδοτούν στον εαυτό τους

Αν θέλεις να δεις καλύτερα αποτελέσματα, συνδύασε τις προηγούμενες συμβουλές: Τα μέλη του MyFitnessPal που μοιράζονται τα ημερολόγια διατροφής τους έστω και με έναν μόνο χρήστη συνηθίζουν να χάνουν το διπλάσιο βάρος σε σχέση με αυτούς που δεν.. μοιράζονται το φαγητό τους.«Φυσικά και μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο να κοινοποιείς τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά είναι και ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις τίμια με τον εαυτό σου», λέει η Penner.«Γνωρίζοντας ότι μπορεί κάποιος να κοιτάξει τη διατροφή σου ακόμα και σαν πηγή έμπνευσης, μπορεί να σε βοηθήσει να μην παρεκκλίνεις από το στόχο σου».

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... διατηρούνται κινητοποιημένοι να γυμνάζονται

Όσοι χάνουν κιλά επιτυχημένα ... διατηρούνται κινητοποιημένοι να γυμνάζονται

Τα μέλη του MyFitnessPal που συνδέουν τους λογαριασμούς τους με τουλάχιστον μία άλλη αντίστοιχη εφαρμογή υγείας, όπως οι Strava ή MapMyRun, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν κιλά σε σχέση με τα μέλη που δεν το κάνουν. Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή οι εφαρμογές τους βοηθούν να διατηρούν το κίνητρό τους να παραμείνουν δραστήριοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i