Pancakes με παντζάρι: Οι πιο νόστιμες τηγανίτες με λαχανικά!

Και υγιεινά και σούπερ γευστικά!

pancakes-pantzari

Pancakes με παντζάρι: Τα παντζάρια ως βάση προσφέρουν τις υγιεινές ιδιότητές τους και χορταίνουν. Τα ασυνήθιστα αυτά toppings προσθέτουν αρώματα και γεύσεις. Συνδύασέ τα για μια εντυπωσιακή και μοναδική παραλλαγή των κλασικών pancakes!

Τεμάχια: 36

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά για τα pancakes με παντζάρι

3 φλ. ξεφλουδισμένα και χοντροτριμμένα παντζάρια (περίπου 3 μέτρια)

2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα

3 κ.σ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

1 ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λάδι κράμβης ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλε τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ και πίεσέ τα με πολλές στρώσεις χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί η υγρασία τους. Πρόσθεσε τα αβγά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τόσο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Όταν κάψει το λάδι (θα πρέπει να κυλάει εύκολα όταν γείρεις το τηγάνι) χρησιμοποίησε ένα κουτάλι της σούπας για μετρήσεις μία δόση από το μείγμα των παντζαριών και βάλε μία κουταλιά στο τηγάνι. Επανάλαβε με το υπόλοιπο μείγμα, σε δόσεις και προσθέτοντας στο τηγάνι λάδι εάν χρειάζεται.

Ψήσε τα pancakes μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα με μια μικρή σπάτουλα. Μετάφερε τα ψημένα pancakes σε χαρτί φούρνου σε μονή στρώση.

Topping: Βάλε λίγη μουστάρδα μήλου (ανάμιξε σάλτσα μήλου, μουστάρδα με τους σπόρους και μουστάρδα Dijon, δοκιμάζοντας και προσαρμόζοντας σύμφωνα με τη γεύση σου) επάνω από κάθε pancake και μετά πρόσθεσε παστράμι (ή κάποιο άλλο πικάντικο αλλαντικό από καθαρό κρέας) και ψιλοκομένο σχοινόπρασο.

Διατροφική αξία για κάθε pancake παντζάρι

21 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά (0,2 γρ. κορεσμένα), 2 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. πρωτεΐνη, 9 γρ. φυτικές ίνες, 59 γρ. νάτριο

Άλλες ιδέες για pancakes με λαχανικά

Pancakes με κολοκυθάκια

Αντί για παντζάρια, χρησιμοποίησε 2 φλ. τριμμένα κολοκυθάκια και 1 φλ. τριμμένη πατάτα.

Topping: Γιαούρτι με θυμάρι και λεμόνι (ανακάτεψε ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σχοινόπρασο σε ένα στραγγιστό γιαούρτι) + ψητές ντομάτες

Pancakes καρότο – δαυκί

Αντί για παντζάρια, χρησιμοποίησε ίσα μέρη από τριμμένα καρότα και δαυκί.

Topping: Χούμους από edamame + φύτρα

Pancakes από ρίζα σέλερι

Αντί για παντζάρια, χρησιμοποίησε τριμμένη ρίζα σέλερι.

Topping: Chutney από κράνμπερι.

Ιδέα του Connor Shanahan, chef στο Wolfgang Puck Catering

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i