«Πώς θα διατηρήσω τα κιλά που έχασα;» | Οι 9 συνήθειες που συστήνουν οι διαιτολόγοι για να χάσεις ή να μην πάρεις βάρος

Έκανες δίαιτα, έχασες βάρος, αλλά τώρα ξεκινά η συντήρηση. Να τι ξέρουν οι διαιτολόγοι για να διατηρήσεις το βάρος σου

27.07.2020

εχεις διαβασει

«Πώς θα διατηρήσω τα κιλά που έχασα;» | Οι 9 συνήθειες που συστήνουν οι διαιτολόγοι για να χάσεις ή να μην πάρεις βάρος

Μερικές φορές, το να καταφέρεις να διατηρηθείς σε ένα επιθυμητό βάρος είναι το ίδιο δύσκολο με το να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν βάρος πιο δύσκολα από κάποιους άλλους, και αυτό είναι κάτι που ισχύει και στη διατήρηση των κιλών. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία – κι έχεις βαρεθεί να βλέπεις τη ζυγαριά σου να ανεβοκατεβαίνει, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να καταλάβεις ότι η υγιεινή διατροφή είναι τρόπος ζωής και όχι ακόμη μία δίαιτα. Να πώς θα διατηρήσεις τα κιλά που έχασες – αυτές είναι και οι συνήθειες που μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος μακροπρόθεσμα αν το χρειάζεσαι.

Προγραμμάτιζε τα γεύματά σου

Οι άνθρωποι που προγραμματίζουν καθημερινά τα γεύματά τους είναι και αυτοί που χάνουν σωστά βάρος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προγραμματίζεις από την αρχή της εβδομάδας ποιες τροφές πρέπει να φας και ποιες όχι. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις πως να συνδυάσεις σωστά τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείς έναν διαιτολόγο.

Τι να τρώω το πρωί στη δουλειά; Ενδεικτικά πρωινά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Να είσαι ευέλικτη με τη διατροφή σου

Όσοι χάνουν βάρος και το διατηρούν δεν αγχώνονται αν μία μέρα χαλάσουν τη δίαιτα. Φυσικά και μέσα στην εβδομάδα θα φας το αγαπημένο σου φαγητό, απλά πάντα με μέτρο. Αν ακολουθείς μία υπερβολικά αυστηρή δίαιτα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις στον εαυτό σου άγχος και στρες και ίσως υπερφαγία όταν τελειώσει το πρόγραμμα της δίαιτας.

Topics:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece