Πώς μπορείς να κάνεις τα φρούτα να διατηρούνται περισσότερο;

Έτσι θα κάνεις τα φρούτα να διατηρούνται περισσότερο και έτσι θα τα μάθεις να τα πλένεις σωστά για να μην χαλάνε γρηγορότερα απ' όσο πρέπει.

seamless-red-cranberry-fruit-background-picture-id157529804 (1)

Από το βατόμουρο μέχρι το μύρτιλο, το καλοκαίρι σίγουρα αποτελεί την καλύτερη εποχή να απολαύσεις ένα φρούτο.

Το μοναδικό πρόβλημα αυτής της αφθονίας των φρέσκων φρούτων είναι ότι συνηθίζουν να χαλάνε γρήγορα, προτού προλάβεις να τα απολαύσεις.

Πώς μπορείς να κάνεις τα φρούτα να διατηρούνται περισσότερο;

ΜΗΝ τα πλένεις. Τα πλένεις μόνο ακριβώς πριν τα φας και όχι κάποιες ώρες νωρίτερα (εάν σκέφτεσαι για παράδειγμα να πάρεις κάποιο στη δουλειά σαν σνακ) ή αμέσως μόλις τα αγοράσεις. Θα τα πλένεις λοιπόν αμέσως πριν τα βάλεις στο στόμα σου.

Γιατί; Μάθε ότι οποιαδήποτε ποσότητα υγρασίας αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της μούχλας, ακόμα και αν είχες φροντίσει να τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά.

Και αφού μιλήσαμε για πλύσιμο φρούτων, φρόντισε να μην τα βυθίζεις στο νερό, αν συνήθιζες να τα πλένεις έτσι μέχρι τώρα. Αν το κάνεις αυτό, απλώς θα εξαπλώσεις τα μικρόβια σε όλο το φρούτο. Αντίθετα, τοποθέτησέ τα σε ένα σουρωτήρι και άφησε να τρέξει κρύο νερό επάνω τους. Ανακίνησε καλά για να απομακρύνεις το περιττό νερό και άρχισε να τα τρως!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i