Πώς θα φτιάξεις τον καλύτερο γαλλικό καφέ;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ 2016, στις 29 Σεπτεμβρίου, ψάξαμε και βρήκαμε πως θα φτιάξεις τον καλύτερο γαλλικό καφέ.

kafes-gallikos

Ποια είναι η διαφορά του γαλλικού καφέ από την καφετιέρα χειρός και από την ηλεκτρική καφετιέρα;

Κάθε πραγματικός λάτρης του γαλλικού καφέ γνωρίζει ότι ο καφές από την καφετιέρα χειρός, που δημιουργείται με την πίεση, είναι η καλύτερη επιλογή σε σχέση με την ηλεκτρική καφετιέρα.

Ηλεκτρική καφετιέρα vs χειροκίνητη:

Οι ηλεκτρικές καφετιέρες έχουν δημιουργηθεί με βάση την «ευκολία» και δεν πρόκειται να φτιάξουν τον καλύτερο καφέ που μπορούν, παρά μόνο να κάνουν τη διαδικασία εύκολη και απλή.

Μία τέτοια πτυχή αποτελεί το αυτόματο θερμαντικό στοιχείο.

Μία τυπική καφετιέρα θα ζεστάνει πρώτα το νερό, προτού να έχει φτάσει την ιδανική θερμοκρασία και έπειτα θα το μεταφέρει στο θάλαμο βρασμού. Όπως όλοι γνωρίζουν η θερμοκρασία του νερού είναι θεμελιώδους σημασίας.

Από την άλλη μεριά, στην καφετιέρα χειρός, καθώς όλα γίνονται χειροκίνητα, μπορείς να ελέγξεις την ακριβή θερμοκρασία του νερού.

Φίλτρο μιας χρήσης;

Άλλη μία σημαντική διαφορά είναι η απουσία του φίλτρου που υπάρχει στις κοινές καφετιέρες. Σε αυτές υπάρχει πάντα κάποιου είδους τυποποιημένο φίλτρο που έχει ενσωματωθεί και προκαλεί κάποιες επιπτώσεις στη συνολική γεύση του νερού αρχικά και του καφέ έπειτα. Επίσης, τα φίλτρα εμποδίζουν την απελευθέρωση των ελαίων των κόκκων του καφέ, καταστρέφοντας τη διαδικασία παρασκευής μίας υψηλής ποιότητας κούπας καφέ.

Ακόμα, αντίθετα με ό,τι πιστεύεις, είναι ουσιαστικά πιο εύκολο να φτιάξεις μόνη σου γαλλικό καφέ στην καφετιέρα χειρός από το να αφήσεις αυτή τη δουλειά στην καφετιέρα, όπου θα πρέπει να τοποθετήσεις ένα φίλτρο, να το γεμίσεις με τον αλεσμένο καφέ, να γεμίσεις τη δεξαμενή της με νερό και να περιμένεις αρκετά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί.

Αλλά, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ηλεκτρικής καφετιέρας είναι η έλλειψη πειραματισμού. Η ηλεκτρική καφετιέρα σου επιτρέπει να δοκιμάσεις μόνο μία εκδοχή του καφέ που έχεις αγοράσει, ενώ με την καφετιέρα χειρός μπορείς να ανακαλύψεις όλες τις διαφορετικές ποικιλίες -πειραματιζόμενη με τη θερμοκρασία του νερού για παράδειγμα- και να αποκτήσεις την ιδανική κούπα καφέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i