Σήμερα φτιάχνουμε λαζάνια με μελιτζάνα και pesto ρόκας

Είναι αρκετά πιο εύκολο από ό,τι ακούγεται και πολύ πιο λαχταριστό και νόστιμο από όσο φαντάζεσαι. Πάμε να το φτιάξουμε τσακ μπαμ;

eggplant-lasagna-4-1024x1536-1

Υλικά:

Για τα λαζάνια

3 μεγάλες μελιτζάνες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

500 γραμμάρια τυρί ρικότα

1 μεγάλο αυγό

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

1 συσκευασία λαζάνια

2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο

1/2 κουταλάκι του γλυκού chili σε σκόνη

Για το πέστο ρόκας

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι

1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 φλιτζάνι ρόκα

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i