Πώς θα διαλέγεις φρέσκα θαλασσινά;

Πώς θα επιλέξεις φρέσκα θαλασσινά; Γωνρίζεις τι πρέπει να προσέξεις; Ο ειδικός μας δίνει τις κατάλληλες οδηγίες.

shrimps-and-calamari-rings-cooked-on-iron-cast-pan-picture-id863505818 Credit:fcafotodigital

Πώς θα διαλέγεις φρέσκα θαλασσινά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αυξάνεται η κατανάλωσή τους; Δες τι πρέπει να ξέρεις πριν πας στην ιχθυαγορά.

Πώς θα καταλάβουμε αν είναι φρέσκα;

«Σωστή ερώτηση, δεν είναι όλα φρέσκα. Λίγη επιμονή στις ερωτήσεις ίσως βγάλει λαβράκια, αλλά κυρίως εμπιστεύσου το μάτι και τη μύτη σου και μην ψάχνεις για χαμηλές τιμές».

Καραβίδες ή γαρίδες;

«Οι καραβίδες συνήθως είναι ελληνικές και πρέπει να είναι πολύ φρέσκες, αλλά επειδή αλλοιώνονται εύκολα, μην τις κρατάς στο ψυγείο πάνω από μία- δύο μέρες.

Οι γαρίδες είναι άλλο πράγμα – οι πολύ μεγάλες είναι συνήθως εισαγωγής και δεν έχουν τη

νοστιμιά των δικών μας. Η γνήσια ελληνική μεγάλη γάμπαρη έχει αρκετά τσιμπημένη

τιμή. Γενικά, η τιμή είναι ενδεικτική της ποιότητας».

Όστρακα;

«Αγοράζεις άφοβα. Τα μύδια είναι από ελληνικές οστρακοκαλλιέργειες ενώ τα υπόλοιπα όστρακα έχουν περάσει, υποχρεωτικά, από κέντρα καθαρισμού οστράκων και υγειονομικό έλεγχο πριν βγουν στην αγορά».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i